Esnafa ödeme fırsatı

Bekir Duvarcı yaptığı yazılı açıklamada 27 Mayıs 2010 tarihi itibariyle esnaf ve sanatkarların protokol imzalayan 36 bankaya olan kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırıldığını ifade etti

Bekir Duvarcı yaptığı yazılı açıklamada 27 Mayıs 2010 tarihi itibariyle esnaf ve sanatkarların protokol imzalayan 36 bankaya olan kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırıldığını ifade etti.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı  Bekir Duvarcı, “Yapılandırma, öncelikle donuk kredi borçlarını kapsamaktadır. Aynı bankaya hem kredi, hem de kredi kartı borcu bulunması halinde her iki borç da yapılandırılacaktır. Borçlu kişinin başvuru tarihi itibariyle Esnaf ve Sanatkar Sicili’ne kayıtlı olması ve bu durumunu Esnaf ve Sanatkar Sicil Belgesi ile belgelendirmesi gerekmektedir. Borçlar, 31 Eylül 2010 tarihi itibariyle protokole imza atan bankalara donuk ticari kredi borçlarını kapsamaktadır. Borçlar, 36 aya varan vade ile taksitlendirilecektir. Borçların 18 aya kadar taksitlendirilmesi halinde Merkez Bankası avans faiz oranının 3 puan eksiği faiz oranı olarak belirlenmiştir. Borç yapılandırılması başvuruları 27 Mayıs 2011 tarihi itibariyle başlamış olup, 27 Temmuz 2011 tarihinde sona erecektir” dedi.

Esnaf ve sanatkarların birden fazla bankaya donuk kredi borcu bunması halinde her bankaya ayrı ayrı başvuruda bulunması gerektiğine dikkat çeken Duvarcı, protokol imzalayan bankaları da şu şekilde açıkladı: “Akbank, Alternatif Bank, Anadolu Bank, Deniz Bank, Euro Bank, Tefken, Finans Bank, HSBC Bank, Şeker Bank, Tekstil Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri