Esnaf Ve Sanatkara Kullandırılan Kredi 11,6 Milyar Tl’yi Aştı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredinin rekor düzeyde olduğunu belirterek, “Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 31 Temmuz 2014 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 309 bini, kullandırılan...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredinin rekor düzeyde olduğunu belirterek, “Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 31 Temmuz 2014 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 309 bini, kullandırılan kredi hacmi ise 11,6 milyar TL’yi aşmıştır.” dedi.

Yazıcı, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkârın kullandığı kredi hacminin 12 yılda yaklaşık 76 kat artttığını anlattı. Kredi kullanan küçük işletme, esnaf ve sanatkâr sayısının da 2002 yılının yaklaşık 5 katına ulaştığını kaydeden Hayati Yazıcı, yazılı değerlendirmesinde esnaf ve sanatkarlara verdikleri desteğin Türkiye tarihinde örneği olmadığını dile getirdi.

Yazıcı, “Kullandırılan kredi rekor seviyelere ulaşmış, kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 31 Temmuz 2014 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 309 bini, kullandırılan kredi hacmi ise 11,6 milyar TL’yi aşmıştır.” dedi.

"KÜÇÜK İŞLETMELERİN ÇARKLARINI DÖNDÜRÜYOR"

Bakanlığının, kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla Hazine destekli, düşük maliyetli kredilerle küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürmesine imkan sağladığını, bunun da küçük işletmelerin geleceği açısından hayati önemde olduğunu ifade etti. Kredi kefalet kooperatiflerinin parayı küçük işletmelere taşıyarak, çarkları döndürdüğünü vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

“Kooperatif kefalet sistemi; çarkları döndürüyor, küçük işletmeyi olumsuz kredi sicili almaktan kurtararak krediye erişimini devam ettiriyor. "Faizler ve Kesintiler İniyor, Şahıs Kredi Üst Limitleri Yükseliyor Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilerin limitleri 150.000 TL’ye yükseltilirken kooperatif ve banka tarafından yapılan toplam kesintiler yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürüldü. Ayrıca, artan piyasa faiz baskısına rağmen esnaf ve sanatkâra yansıyan faiz oranı 2002 yılında yüzde 47 iken bu oranı bugün yüzde 4’e indirdik.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri