Esnaf satıştan memnun değil

Hz. Mevlana'yı anma törenleri devam ediyor. Törenler nedeniyle binlerce kişi Konya'ya gelirken, Mevlana civarı esnafı ise satışlardan memnun değil. Esnaf istediği satışı gerçekleştiremedi

7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için binlerce yerli ve yabancı turist Konya'ya geldi. Aylardır Vuslat Haftası'nı bekleyen esnaf ise umduğunu bulamadı. Haftalar öncesinden Vuslat Haftası için hazırlıklarını tamamlayan esnaf, istediği satışı yapamadı. Mevlana Caddesi üzerindeki esnaflar, “Her sene Vuslat Haftası ile birlikte gelen bereketlilik ve yoğunluk bu sene gelmedi. Sattığımız ürünlerde fiyat artışı yerine 5 TL'ye varan ürün fiyatlarında indirme gitmemize rağmen ürün satışları oldukça düşük. Şu anda oldukça tedirginiz. Ancak cumartesi ve pazar günleri satışlarda bir nebze de olsa hareketlilik oldu” açıklamalarında bulundular. Mevlana Müzesi yetkilileri ise Mevlana Müzesi'ne olan ilginin oldukça iyi olduğunu belirterek resmi bir rakam vermeden müzeyi yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiğini söylediler.

SÜRPRİZ BEKLİYORUZ

Mevlana Caddesi üzerinde bulunan esnaflardan olan Giba Şeker ve Lokum dükkanının çalışanı Fatih Pekdoğru, Vuslat Haftası'nın beklentilerini karşılayamadığını belirtti. Pekdoğru konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sene Vuslat Haftası'nda beklediğimizi göremedik. Dükkanlarda yoğunluk oldukça düşük. Vuslat Haftası'nın bitimine 3 gün kaldı. Artık bu saatten sonra olmayan kalabalığın olacağını düşünmüyorum. Dükkanımızda sattığımız ürünlerin fiyatlarında bir artış  veya düşü yok. Ancak müşteriler bizden indirim talep ettiği zaman onlara her türlü kolaylık sağlayarak indirim yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan hareketlilik bizi mutlu etti. Normalde her gün öyle bir kalabalığın olması lazımdı. Bu sene  Vuslat Haftası'nda ilk kalabalığı geçtiğimiz günlerde gördük. Vuslat'ın son günü olan perşembe günü belki bir sürprizle dükkanlarda satış artar.”

AHMET SÜTCÜ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri