Esnaf 'İşçi Bulamıyoruz' Dedi, Başkan Çetin Şaşırdı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “söz sizde” diyerek başlattığı esnaf gezisinde "Çalışacak eleman bulamıyoruz" diyen işyeri sahiplerinin şikâyetiyle karşılaşınca çok şaşırdı. Talepleri alan Çetin, özel çalışma yapılacağını...

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “söz sizde” diyerek başlattığı esnaf gezisinde "Çalışacak eleman bulamıyoruz" diyen işyeri sahiplerinin şikâyetiyle karşılaşınca çok şaşırdı. Talepleri alan Çetin, özel çalışma yapılacağını söyledi.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki işyeri sahipleriyle bir pastanede buluşan Soner Çetin, yedi ayda yapılan icraatlar hakkında kısaca bilgi verdi. Esnafla sohbet sırasında söz alan Güzelyalı Çayevi’nin sahibi Mehmet Büyükkılıç, Başkan Soner Çetin’e işçi bulamamaktan yakındı. “Başkanım bu sokağın daha önemli sorunları var” diyerek söze giren çayevi işletmecisi Büyükkılıç, "Garson, ocakçı, anahtarcı, elektrikçi, kuaförde çalışacak manikürcü, aşçı, satış elemanı, kasiyer. Aklınıza ne gelirse, eleman bulamıyoruz, buluyoruz, üç gün sonra vazgeçiyor. Bize gerçekten çalışacak eleman lazım, lütfen yardımcı olun." dedi.

Esnaftan diğer işyeri sahiplerinin de aynı şikayette bulunması ve "Kimse koşturmak istemiyor, herkes masa başı iş istiyor" biçimindeki yakınması üzerine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Siz gerçekten eleman arıyor ve bulamıyorsunuz öyle mi?" diye sordu Çetin, "Adana’nın işsizlik meselesinin çözümüne katkı için bize başvuranlar arasından size insan gönderebiliriz. Tabii çalışmaya cidden niyetleri varsa." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri