Esnaf çifte bayram yaptı

Ramazan Bayramı öncesi bayramlık elbise satışları esnafın yüzünü güldürdü. Ramazan'ın son haftası satışlar zirveye ulaştı. Satışlar esnafın yüzünü güldürdü. Ramazan ayında istediği satışı yapamayan esnaflar, vatandaşın bayramlık alışverişi ile teselli old

Mevlana Caddesi'nindeki tramvay hattı çalışmaları nedeniyle esnaf müşterinin, yol kapalı olduğundan dolayı Bedesten Çarşısı'na gelmek istemediğini söylüyor. Saray Çarşısı esnafı Koçak Erkek Giyim sahibi Ahmet Koçak, satışların geçtiğimiz bayram öncesine göre yüzde 40 düştüğünü söyledi. Koçak, Ramazan ayının ilk günlerinde siftah dahi yapmadan dükkanı kapattıklarını dile getirdi. Koçak, "Geçen seneye oranla bu Bayram bizler için biraz daha kötü geçti. Ancak Allah'a şükür, Ramazan Bayramı'ndan önceki hafta satışlar arttı. Bedesten esnafının yolun kapanmasından dolayı işleri biraz durgun. Zaten Bedesten Çarşısı iki yıldır tadilat yüzünden toz toprak oldu. Müşteri de o tadilatın içine girip alışveriş yapmak istemiyor. Bir de Mevlana Caddesi'ndeki düzenlemelerden dolayı araçlar buraya giremiyor. Vatandaşlar arabasını sokamadığı yere gelip de alışveriş yapmaz" diye konuştu.

BAYRAM SONRASI DA HAREKETLİLİK VAR

Ramazan Bayramı'ndan sonra satışların eski hareketliliğine döndüğünü söyleyen Koçak, "Ramazan arifesinde beklediğimiz satışı yapamasak da yine de satışlar yüzümüzü güldürdü. Çifte bayram yaptık diyebiliriz. Bayramdan sonda da bir hareketlilik var. Ramazan ayında oruçluyken dışarı çıkmak istemeyen vatandaşlar alışverişini şimdi yapıyor. Özellikle Ramazan ayının ilk günü bizim açımızdan çok kötü geçiyordu. Ancak vatandaşlar oruç tutmaya alışınca dışarı da çıkmaya başladı. Ramazan'ın ikinci haftaları müşterilerimiz oluyordu. Bayramdan önceki hafta daha da arttı satışlarımız. Özellikle arife gününü çok yoğun geçirdik. Müşterilere yetişemiyorduk. Çok kalabalıktı. Ancak alıcı azdı. Satışlar beklediğimiz gibi olmasa da halimizden memnunuz çok şükür karnımızı doyuruyoruz. Tramvay hattının düzenlemesi bittikten sonra burası daha da canlanacaktır. Ancak düzenlemenin bitimine kadar Bedesten esnafı biraz sıkıntı çekecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

BERKHAN PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri