Esnaf bayram etti

Kurban Bayramı arefesinde vatandaş çarşıya akın etti. Kimisi kıyafet alışverişi yaptı, kimisi de bayram şekeri, lokum ve kahve aldı. Çarşı pazarda bayram bereketi yaşanıyor

Kurban Bayramı öncesi çarşıda pazarda yoğunluk yaşanıyor.  Bayram alışverişi için Bedesten'e akın eden vatandaşlar esnafın da işlerinde hareketlilik yaşanmasını sağladı. Vatandaşlar kıyafet alışverişi yaptı, kimisi de bayram şekeri, lokum ve kahve aldı.

Bayram şekeri alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Adnan Efendi Kuruyemiş Satış Sorumlusu Hasan Gümüşsoy, “Ucuz şeker alarak kendimizi ve sevdiklerimizi zehirlemeyelim. Düşük fiyattan satın alınan kalitesiz ürünlerin insan cildi ve sağlığı üzerinde son derece olumsuz etkilere neden olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız bu noktada bazı püf noktalara dikkat ederek, daha kaliteli ve sağlıklı ürünler alabilir ve daha sağlıklı bir bayram geçirebilir. Bayram şekerleri fazla sertleşmiş ve donuklaşmış olmamalı. Lokumlar ise ele yapışmamalı ve rengi canlı olmalı. Çikolata renginin aşırı mat ve donuk olmamasına özen gösterilmeli. Kahvelerin içinde de yabancı madde bulunmamalıdır” şeklinde konuştu.

BAYRAM ŞEKERİNDE BOL ÇEŞİT

Bayram şekerinde bol çeşit ve her bütçeye uygun ürün bulundurduklarını belirten Gümüşsoy, “Biz müşterilerimize bol çeşit sunuyoruz. Böylece müşteri beğendiği ve bütçesine uygun olan şekeri alabiliyor. Dükkanımızda 60-70 çeşit çikolata, 30-40 çeşit lokum , 20-30 çeşit somurma şeker ve çeşitli special ürünler bulunmaktadır” dedi. Ramazan bayramından sonra bayram şekerlerine zam yapılmadığını söyleyen Gümüşsoy, fiyatların geçtiğimiz bayramla aynı olduğunu belirtti. Gümüşsoy, “ Fiyatlara bir zam söz konusu değil. Geçtiğimiz bayramla aynı fiyatlara satış yapıyoruz. Çikolata fiyatlarımız 20-50 TL arasında değişiklik gösteriyor, Lokum fiyatları 12-45 TL, Somurma şeker grubunda biz kaliteli olduğu için daha çok İstanbul ürünlerini satıyoruz onların fiyatları ise 12-20 TL arasında değişiklik gösteriyor.

KAHVE SATIŞLARI ZİRVEDE

Kültürümüzde önemli bir yeri olan kahve özel günlerde daha çok ikram edilmektedir. Bayramların da vazgeçilmezi olan kahve bayrama sayılı günler kala vatandaşın en çok aldığı ürünler arasında yerini alıyor. Gümüşsoy, “Kahve kalite kalitedir. Biz ise en kaliteli kahvelerden birisi olan ve özenle seçilen rio 3 kahve çekirdeklerini alıyoruz. Özel kavurduğumuz kahvemiz kendine has koku ve nefaseti ile en kaliteli kahvedir. Bu tada alışan başka yerden kahve almıyor. Konya'da eşi benzeri olmayan kahve 30 liradan satılmaktadır” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ FİYATLARDAN MEMNUN

Vatandaş bayram şekerine zam yapılmamasına sevindi. Mustafa Kalaycı isimli vatandaş, "Bayram tatili başladı. Bizde çarşıya alışverişe çıktık. Bayram şekerlerinin fiyatı değişmemiş. Bu bizi sevindirdi" derken Hakan Korkmaz, "Bayramlar şekerler ile güzeldir bence. Şeker almalı ve şeker yemeliyiz yoksa bayramın tadı çıkmıyor. Bedesten çarşısını gezdim fiyatlara göz attım fiyatlar önceki bayramla aynı. Yani bana göre çok ucuz da değil ama zam gelmemesi bile güzel" ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri