Eskrim Federasyonu gaza bastı


Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, göreve geldikleri günden itibaren geçen süreçte yaptıklarının ortada olduğunu belirterek, “Bizi izlemeye devam edin” dedi.
Türkiye Eskrim Federasyonu, Ramazan ayı gerekçesiyle bir iftar yemeği verdi. Rixos Otel’de gerçekleştirilen yemeğe Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Eskrim Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ve spor dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Müminhan Bilgin, göreve geldikleri günden bugüne kadar olan süreçte yaptıkları icraatları anlattı. Başkan Bilgin, 2007 öncesinden bugüne birçok şeyin değiştiğini ifade etti. Bilgin, kendi yönetimleri boyunca Türk eskriminin, geçmiş dönemlere göre çok büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ve her konuda rakamların 4-5’e katlandığını ifade etti. Müminhan Bilgin, başarının bir takım çalışmasının ürünü olduğunun altını çizerek, kendilerine destek olan tüm eskrim camiasına teşekkür etti.
Bilgin, ekip olarak çok iyi çalıştıklarını ve bunun karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “2007 ile 2010 yılları arasında Türk eskriminde çok şeyler değişti. Rakamlar bunu açık olarak ortaya koyuyor. Hakem sayısı, lisanslı sporcu sayısı, faaliyet gösterilen il sayısı, kazanılan madalya sayıları, antrenör sayısı, yapılan kamp sayısı ve nitelikleri, düzenlenen şampiyona sayısı ile katıldığımız yurt dışı turnuva sayıları eskiye oranla 4-5 kat arttı. GSGM’den aldığımız ödenek 4 kat artarken, sponsorluk gelirlerimiz 33’e katlandı. Tüm bunların artması Türk eskrimine büyük bir ivme kazandırdı. Bunlar neticelere de sirayet etti” dedi.
Müminhan Bilgin, en büyük hedeflerinin olimpiyat oyunları olduğunun altını çizerek, “Hedefimiz 2012 olimpiyatlarına gidebilmek. Bu bizim için çok önemli bir hedef. Bunu gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bunun ilk işaretini de aldık. Gençlik Olimpiyatları’nda Burak Babaoğlu, bireysel yarışmalarda 4. olurken, takım müsabakalarında gümüş madalya kazanma başarısını gösterdi. Bu başarı Türk eskriminin geleceği açısından çok önemli. 2011 ve 2012 yıllarında daha çok çalışarak oluşturduğumuz olimpik kamp projeleriyle daha çok müsabakalara katılarak, sporcularımızın düzeylerini yukarıya çıkarmak istiyoruz. Dünya sıralamasında Türk eskriminin gelmesi gerek noktayı işaret ettik. Ekip olarak çok çalışıyoruz. Bunun neticelerini almakta bizi çok mutlu ediyor. Her gün yenilikler, yeni bir şeyleri Türk eskrimine sunarak, Türk eskriminin potansiyelini arttırmaya gayret ediyoruz. Hem gelecek yılların altyapısını oluşturmak istiyoruz hem de kısa vadede başarılı sonuçlar almayı hedefliyoruz” diye konuştu. ”Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Bilgin, “2007 yılında göreve geldiğimizde camia bizi tanımıyordu. Eskrim camiasına, ekibimizle birlikte yaptıklarımızla neler yapabileceğimizi gösterdik. Bizi izlemeye devam edin” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri