Eskişehirspor­:1 Torku Konyaspor:2

Süper Lig'de küme düşme bölgesinden kurtulmak isteyenEskişehirspor, Aykut Kocaman yönetiminde fırtına gibi esen TorkuKonyaspor'u konuk ediyor
Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 13.00'de başlayan karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetti
 
Eskişehirspor - ­Torku Konyaspor: 1-­2 (MAÇ SONUCU )
 
Spor Toto Süper Lig’de son haftaların formda takımı Torku Konyaspor, deplasmanda Eskişehirspor’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla 2016 yılında yenilmezlik serisini sürdüren Aykut Kocaman’ın öğrencileri, düşme hattından kurtulmaya çalışan rakibine de ağır bir darbe vurmuş oldu.
 
Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Ancak 20. dakikada Eskieşhirspor kalecisi Boffin’in kırmızı kart görmesiyle sonuçlanan penaltı pozisyonu, karşılaşmadaki dengeleri değiştirdi. Hem 10 kişi kalan hem de Bajic’in penaltı golüyle 1-0 yenik duruma düşen ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı.
 
 
Maç öncesi, Fenerbahçe ile oynanacak kupa maçını da düşünerek büyük ölçüde rotasyona giden Aykut Kocaman, birçok oyuncusunu dinlendirdi. Buna rağmen yedek oyuncuların da sistemi başarı ile sahaya yansıtması sonucunda rakibine fazla gol fırsatı tanımayan Torku Konyaspor, Volkan’ın uzaktan şutuyla iyice rahatlayarak, maçı istediği gibi yönlendirdi.
Kalan dakikalarda direnci yıkılan Eskişehirspor ve oyunu rolantiye alan Torku Konyaspor arasında geçen karşılaşmada ev sahibi ekip uzatmalarda Nadir ile bir gol buldu ve mücadele 2-1 sona erdi. Bu galibiyetle 3. sıradaki yerini iyice sağlamlaştıran Aykut Kocaman’ın öğrencileri, nefesini uzaktan da olsa 2. sıradaki Fenerbahçe’ye hissettirmeye başladı.
 
2016 yılında çıktığı hiçbir maçtan mağlubiyetle ayrılamyan Torku Konyaspor, yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı. 56 puana yükselen yeşil-beyazlı takım, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 5 puana düşürdü. Ligde düşme hattından kurtulmaya çalışan Eskişehirspor ise 23 puanla 17. sırada kaldı.
 
Torku Konyaspor önümüzdeki hafta sahasında Çaykur Rizespor ile Eskişehirspor ise deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak.
 
 
İlk 11'ler
 
Eskişehirspor: Boffin, Emre Güngör, Figueras, Kamil Ahmet, İshak, Sezgin, Causic, Hadzic,
Nadir, Kaan, Kobila.
 
Torku Konyaspor: Serkan, Volkan, Ali Turan, Selim, Ali Çamdalı, Traore, Mbamba, Douglas,
Bajic, Halil İbrahim, Skubic

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri