Eskişehir'de Kaboni'ye Destek Eyleminde Gerginlik

Eskişehir’de Kobani’ye destek eyleminde kavga çıktı. Eylemciler kendilerine söz atan bir kişiyi tekme tokat dövdü. Eylemcilerin dövdüğü şahıs, yine eylemcilerin içiresindeki bazı kişiler tarafından kurtarılarak çevredeki bir dükkana...

Eskişehir’de Kobani’ye destek eyleminde kavga çıktı. Eylemciler kendilerine söz atan bir kişiyi tekme tokat dövdü.

Eylemcilerin dövdüğü şahıs, yine eylemcilerin içiresindeki bazı kişiler tarafından kurtarılarak çevredeki bir dükkana sokularak kurtarıldı. Eylemciler, daha sonra Köprü başındaki Porsuk Çayı üzerinde oturma eylemi başlattı.

Akşam saatlerinde Üniversite Caddesi üzerindeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan bir grup Kobani’ye destek verdi. Burada bir süre slogan atan grup, daha sonra açtıkları pankart ve sloganlar eşliğinde Adalar Bölgesine doğru harekete geçti. Doktorlar Caddesi üzerindeki Tramvay durağına gelen gruba buradan geçmekten olan birkaç kişi sözlü olarak sataştı. Bunun üzerine eylemciler söz konusu kişinin üzerine yürüyerek ortalarına aldı. Ardında tekme tokat dövmeye başladı. Eylemcilerin dövdüğü şahıs, yine eylemcilerin içiresindeki bazı kişiler ve sivil polisler tarafından kurtarılarak çevredeki bir dükkana sokuldu. Böylelikle söz konusu genç, yine eylemcilerin içerisindeki bazı eylemciler ile sivil polisler tarafından linç edilmekten son anda kurtarıldı.

Eylemcilerin dükkana girmek istemesini polis ekipleri önledi. Eylemciler sakinleştirilmelerinin ardından Doktorlar Caddesi üzerinden Köprü başındaki Porsuk Çayı üzerine doğru slogan atarak yürüdü. Grup, burada Kobani’ye destek için oturma eylemi başlattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri