Eski Virginia Valisi Yolsuzluk Davasında Suçlu Bulundu

ABD’de Virginia eyaleti eski Valisi Bob McDonnell ile eşi yolsuzluk gerekçesiyle çıktıkları mahkemede suçlu bulundu. Cumhuriyetçi Partili McDonnell hakkında ileri sürülen 13 suçlamanın 11’inden hüküm giydi. McDonnell çifti, iş adamı...

ABD’de Virginia eyaleti eski Valisi Bob McDonnell ile eşi yolsuzluk gerekçesiyle çıktıkları mahkemede suçlu bulundu. Cumhuriyetçi Partili McDonnell hakkında ileri sürülen 13 suçlamanın 11’inden hüküm giydi.

McDonnell çifti, iş adamı Jonnie R. Williams’tan 165 bin dolarlık kredi, uçak bileti, akşam yemeği ve Rolex marka saat gibi hediyeler almakla suçlanıyordu. 2008 genel seçimlerinde “İş İçin Bob” (Bob's for Jobs) sloganı ile valilik seçimini kazanan Bob McDonnell’ın, offshore hesabının ortaya çıkması nedeniyle de 2012 seçimlerinde Virginia eyaleti yasaları gereğince, tekrar seçimlere katılmasına izin verilmedi.

Rüşvet verdiği mahkeme kararı ile netleşen iş adamı Jonnie R. Willams ise 4 Ağustos tarihinde Star Scientific şirketindeki CEO’luk görevinden istifa etmişti. McDonnel çiftinin ne kadar ceza alacakları ise Ocak ayının ilk haftasında karara bağlanacak.

BAŞSAVCILIK KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN HEDİYE YASAĞI İSTEDİ

Kararın ardından Eyalet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, göreve başladıklarında tüm kamu çalışanlarının yemin ettiğini hatırlattı. Başsavcılık, çalışanların, 25 dolar değerinin üzerinde maddi tutarı olan ve 1 yıl içinde 100 dolardan fazla tutarında hediye kabul etmeyeceklerine dair yemin ettiklerini dile getirdi. Açıklamada ayrıca, yeni yasama yılında Eyalet Meclisi’nin kamu görevlilerine verilen her türlü hediyeyi yasaklayacakları yönünde kanun çıkarmasının ümit edildiği belirtildi.

Açıklamada “Virginia halkının utanç verici bu olaydan sonra tekrar güvenini kazanabilmek için uzun yol almamız gerekecek. Halkın hükümete güveninin altını oyabilecek bilet, gezi gibi hediyelerin istismara kapı aralanmasının önüne geçebilecek, kristal kadar temiz bir ahlaki reformu Virginialılar hak etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri