Eski Vali Yardımcısı CHP İl Başkanlığına aday oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan bir diğer isim de Eski Vali Yardımcısı Saim Sezen oldu.

Sezen, adaylığını açıkladıktan sonra ilk olarak Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Konya halkının su ve ulaşımı pahalı kullanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Sezen, “AK Parti'nin özellikle Konya'da ben yaptım, oldu anlayışına son vermek için aday oldum” dedi. Konya'da CHP'nin son 20-25 yılda yüzde 9-10 oy oranını geçemediğini aktaran Sezen, Konya'da CHP'nin etkisini artırmak için de aday olduğunu belirtti. CHP'nin Konya halkına daha iyi bir şekilde kendisini anlatması gerektiğini ifade eden Sezen, daha sonra şunları söyledi: “Konya'da yüzde 70-80 oranında oy alan bir parti var. Bu partinin bu aldığı bu oya karşılık şehre verdiği tahribatı da vatandaşa anlatmak gerekiyor. Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapmış, hoşgörünün ve dürüstlüğün abidesi olan bu şehirdeki kötü gidişat, muhalefet tarafından yeterince dile getirilemiyor. Bu kent, Hz. Mevlana'nın olduğu kadar, Atatürk'ün de kenti. Konya, savaş yıllarında verdiği mücadele ile kahraman bir kent olmuştur. Bu şehirde Hz. Mevlana'da bırakmadılar! Mevlana kentinde yaşıyoruz. Hani tevazuda toprak gibi olacaktık? Kibir abidesi bir anlayışla Konya yönetilemez. Konya karanlığın kenti olamaz. AK Parti, bu şehre yakışmıyor ama muhalefet yakışmalı. Maddi ve manevi bütün gücümü, partime adayacağım. Konya'da herkes ile iletişim kuracağım. Olumlu şeyleri alkışlayacağım, olumsuzlukları da sürekli dile getireceğim. Konya'da sudan kâr sağlanmanın yolları aranıyor. Ulaşımda kâr sağlamanın yolu aranıyor. Gerekirse vatandaşın evine su, ücretsiz verilmelidir. Yönetim böyle olur. Toplu taşıma da ise vatandaş asgari bir fiyatla bu hizmetten yararlanmalıdır. Bu ülkenin, bu şehrin yönetiminde akıl ve bilim kovulmuş. Konya'nın musluklarından akan su içilmiyor. Bu çağ için bu suyun içilmemesi gerçekten bir ayıptır. Ülke her alanda çöküşe gidiyor.”

SAİM SEZEN KİMDİR?

Sezen, 1949’da Karaman ili Sarıveliler ilçesi Çevrekavak(Mençek) köyü’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek mülkiyelilere katıldı. Antalya Valiliği’nde Kaymakamlık stajını yaptı. Eskişehir- Çifteler, Denizli, Güney, Bitlis Hizam Kaymakamlığı yaptı. Ordu Valiliği Hukuk Muşavirliği ve Aksaray Vali muavinliği’nde 1988’de emekli oldu. CHP’sinden Konya 1.sıra milletvekili adaylığını önseçimle kazandı. CHP yurt genelinde barajı aşamayınca doğal olarak milletvekili seçilemedi. Bir dönem, Atatürkçe Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri