Eski Ülkü Ocakları Başkanı Ünal: Bize Politize Olmamış Cumhurbaşkanı Gerekli

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Ünal, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok fazla tanınmadığı yönündeki eleştirilere tepki göstererek," Bizler herhangi...

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Ünal, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok fazla tanınmadığı yönündeki eleştirilere tepki göstererek," Bizler herhangi bir siyasi partiye genel başkan seçmiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bize göre zaten Cumhurbaşkanının politize olmamış olması gerekmektedir.” dedi.

MHP olarak cumhurbaşkanı adayı konusunda Ekmeleddin İhsanoğlu isminde karar kılındığını hatırlatan Ünal, “Birileri bunu eleştirebilir. Bizler dava insanıyız, aldığımız karar budur. Bizler herhangi bir siyasi partiye genel başkan seçmiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’ne cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bize göre cumhurbaşkanının politize olmamış olması gerekmektedir. Herkesi kucaklaması gerekiyor. Partiler üstü olması gerekiyor.

Başbakan devletin imkanlarını kullanaraktan tanıtım, reklam ve bağış gibi bütün olanakları kendisine bağladı. Aynı gün uçak ile farklı birkaç mitinge katılabiliyor. Bizim adayımız ise kendi imkanları ve bağış yapan insanların yardımlarıyla ancak bu kadar oluyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımadığını söyleyen kişilerin söylemleri politik söylemlerdir. Algı yönetimi yapılmak için kasıtlı söylemleridir. Ayrıca Türkiye’nin bir an evvel bu gerginlikten kurtulması gerekiyor. Sürekli gerilim ortamı kimseye hayır getirmez. İnsanlara sürekli ağır ithamlarım kimseye faydası olmayacağı gibi bu ülkenin evlatlarını dünya kamu oyu önünde küçük düşürmeye çalışmak çok yanlıştır.” diye konuştu.

Kendilerini Ülkücü olarak tanıtıp farklı patilerde boy gösteren şahısları da eleştiren Ünal, “Ben 1980 öncesi üç dönem Amasya Ülkü Ocakları Başkanı görevini üstlendim. Ülkücülüğün ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bu günlerde kendisini yok farklı Ülkücüler, yok eski Ülkücüler adı altında tanıtan bazı şahıslar var, Ülkücü'nün farklısı filan olmaz. Ülkücülük bir idealdir, bir fikirdir. Ülkücü hareketin siyasi alandaki tek temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Ülkücülükte, lider, doktrin, teşkilat esastır. Bizde doktrin ve teşkilat eleştirilmez. AKP hükümeti veya başka parti içerisindeki “ben de eski ülkücüyüm” diyen arkadaşlar Başbakan “Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıyorum” dediği zaman bir tepki gösterebildiler mi?Bizim bahçenin çiçekleri başka atmosferde solar, varlık gösteremez. Oralarda eski ülkücü ya da farklı ülkücü olduğunu iddia eden arkadaşlara sesleniyorum. Menfaatlerin başladığı yerde idealler ölür. Menfaatlerinizin esiri olmayın. Ülkücüyüm diyorsan adres bellidir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri