Eski Ramazanlar Rixosta

Rixos Konya Otel Kazan Restaurantta Ramazan ayı boyunca zengin açık büfe menü seçenekleri ile Osmanlı Mutfağının eskimeyen lezzetlerinin tasavvuf müziği eşliğinde Osmanlı esintilerini yaşatarak gelen

Rixos Konya Otel Kazan Restaurant’ta Ramazan ayı boyunca zengin açık büfe menü seçenekleri ile Osmanlı Mutfağının eskimeyen lezzetlerinin tasavvuf müziği eşliğinde Osmanlı esintilerini yaşatarak geleneksel iftar sofralarının sıcaklığı ve huzuru içinde sunuyor

 

 

Rixos Konya ekibinin en yeni yöneticilerinden Şef Tekin Günaydın, Dünya ve Türkiye Aşçılar Birliği jüri üyesi ve kariyeri sırasında çalıştırdığı takımlarla birlikte uluslararası aşçılık müsabakalarında Altın Madalyalar kazanmış, Konya şehrinin tanınması gereken değerlerinden birisi. Rixos Konya Ramazan heyecanının bu kez Tekin Şefin hünerleriyle renklendirdi. Ramazan boyunca “Kazan Restaurant” zengin açık büfesi ile her sene eskiye imrenerek söylenen ‘Nerede o eski Ramazanlar’ repliğini unutturmamak için farklı temasıyla hala değişmeyen lezzetleri iftar sofranıza taşıyor.

 

 

İşte Tekin Şefin ağzından Ramazan iftar Büfesi: “Zeytin ve hurma yine vazgeçilmez, Ramazan pidesi yine başköşede olacak. Birbirinden leziz Osmanlı yemeklerinden iftariyeliklere, serpme çeşnilerinden zengin tatlı çeşitlerine kadar özel bir mönü hazırlandı. Ramazan ayı boyunca Türk mutfağının seçkin örneklerinin yer aldığı açık büfe lezzetleri ekibimle birlikte sizlere en özel sunumumuz ile gerçekleştireceğiz. Rixos Konya'nın zengin mönüsünde, Ramazan'ın vazgeçilmezleri arasında yer alan Konya'nın geleneksel tadlarından tutmaç çorbası, bamya çorbası, Mevlevi pilavı, Konya fırın kebabı, etliekmek, bıçakarası, sakızlı sütlaç, şerbet, demleme Türk çayı ile sıcacık pideler ve özel yapım ekmeklerinin yer aldığı Osmanlı - Türk Mutfağının en seçkin tatları bulunuyor” dedi.

 

Tekin Şef, özenle Ramazan’ın her gününe özel bir yemek hazırladı, bu çalışmaya her bir yemeğe bir gün ayırarak tam bir ay süreyle hazırlık yaptı. Hazırlanan yemeklerin hazırlanış ve tarifleri de Konya Selçuk Üniversitesi Ün TV Ramazan Sofrası programı tarafından yayınlanmak üzere film haline getirildi. Her güne yeni bir mönü sunumu ile yapılan bu çekimleri dileyen herkes evinde denemek için  ve adresinden izleyebilir.

 

 

Kahveci güzeli, Şerbetçi ,Tasavvuf ve ney müziğinin tınıları eşliğinde Ramazan'ın geleneksel iftar sofraları heyecanı ile yaşanılacak olan Kazan Restaurant’ta iftar sonrası programda unutulmadı. Teravih namazlarını kılacakları uygun mekan, namaz sonrası nargile bahçesinin nezih ortamında hoş sohbet vakit geçirebilir ve orucun aldığı enerjiyi geri kazanabilirsiniz. Arzu ederseniz 00:00 – 02:00 arası hizmet verecek sahur büfemiz ile sahur yemeğinden sonra Ramazan gününü bitirebilirsiniz. Ayrıca Tekin Şef, Konya halkına eşsiz lezzetlerini sunmak ve mübarek Ramazan ayında restorantında ağırlamak için Rixos Konya’da iftar vaktinde buluşmaya davet ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri