Eski Okul Yenisini Yapılmak İçin Yıkıldı, 800 Öğrenci Mağdur Edildi

Gaziantep'te eski olduğu gerekçesiyle yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü Mustafa Marangoz İlkokulu'nun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Öğrenciler ise civarda bulunan başka okullara ve yıkılacak okulun hemen yanındaki...

Gaziantep'te eski olduğu gerekçesiyle yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü Mustafa Marangoz İlkokulu'nun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Öğrenciler ise civarda bulunan başka okullara ve yıkılacak okulun hemen yanındaki Mustafa Marangoz Ortaokulu'na gönderildi. 35-40 öğrencinin ders gördüğü sınıflar birleştirmelerle 70-80'e çıktı. Okullarda merdiven ve koridorların harici her yer sınıflara dönüştürüldü. İki ay önce çocuklarının okula başladığına dikkat çeken ve alınan kararın yanlış olduğunu vurgulayan veliler, inşaatın çocukları olumsuz etkileyeceğini belirtip tepki gösterdi.

Kendilerinden okulun tadilatı için para alındığını söyleyen veliler, buna rağmen okulun dönem ortasında yıkımına karar verildiğini söyledi. İki sınıfın tek sınıfa toplandığının bilgisini veren Firdevs Nahırcı isimli bir veli, “Bilgisayar odasını, laboratuvarı, öğretmenler odasını, sınıf yaptılar. Öğrenciler bir merdivenlerde ders görmüyor. Her yer öğrenci dolu. Buranın inşaatı 2 sene sürecekmiş. Müdür yardımcısı bizimle ilgilenmiyor. Çocuklarımız eğitim görürken okul yıkılacak. Çocuğumuza bir şey olsa sorumlusu kim? Can kaybı geri gelir mi?” diye sordu.

Kermes düzenleyip kendilerinden para alındığına değinen Nahırcı, “Toplanan paraları okulun tadilatı için harcayacakları söylediler. Ama hiçbir tadilat yapılmadı, şuan okulu yıkacaklar. Benim çocuğum seneye TEOG sınavına girecek, ne yapacağımızı bilmiyoruz.” diye konuştu.

SINIFLAR 70- 80 KİŞİLİK OLDU

Çocuğunun bu sene TEOG sınavına gireceğini belirten Nurgül Özoğlu isimli veli de ilkokulun yıkılmasının çocukları olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Özoğlu, “Gürültüde çocuk nasıl ders çalışacak? Can güvenliği yok. Eğitim hakkı elinden alındı. Benim oğlumun sınıfı normalde 37 kişilik, dün 70 kişiye çıktı. Sene sonuna kadar bu okulun yıkımının durmasını istiyoruz. TEOG sınavları bitsin, ondan sonra yıkımı yapılsın.” ifadelerine yer verdi.

Çocuğunun eğitim hakkını aradığını belirten Leyla Özdemir isimli başka bir veli ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e tepki gösterdi. Şahin'e ulaşamadıklarını dile getiren Özdemir, “860 tane öğrenci var bu okulda, acaba yetkililerin kendi çocukları bu okulda olsa ne yaparlardı? Ben çocuklarımın eğitim hakkını arıyorum. Eğer eğitim hakkını aramak suçsa biz bu suçu kabul ediyoruz. Bir bayan olarak derdimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e anlatırız dedik, bulamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaz tatiline kadar okulunun yıkılmamasını isteyen Zekiye Annaç isimli veli de “Bizden kermes parası aldılar, temizlik parası aldılar. Biz bunları okul yıkılsın diye mi verdik. Bu okul yazın neden yıkılmıyor da şimdi kış günü çocuklarımızı rezil etmek için yıkılıyor? Bizim servis tutacak paramız yok. Devlet bizi mağdur ediyorsa bunlara neden bir çözüm bulmuyor?” dedi.

80 kişilik sınıflarda ders gören çocuklarını okula göndermeyeceklerini vurgu yapan veliler, yetkililerden yardım istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri