Eski Mekke İmamı Suriye'de şehid oldu

Suriye'de son zamanlarda Esed rejim güçleri ile muhalif güçler arasında devam eden çatışmaya her iki tarafa da müdahil olmak isteyen yabancı gönüllü savaşçılar destek vermeye başladılar. Bunlardan biri de eski...

Suriye’de son zamanlarda Esed rejim güçleri ile muhalif güçler arasında devam eden çatışmaya her iki tarafa da müdahil olmak isteyen yabancı gönüllü savaşçılar destek vermeye başladılar.

Bunlardan biri de eski Kabe imamı Muhammed Bin Abdullah. Suriye’de mazlum Müslüman kardeşlerini korumak için Esed rejimine karşı savaşan eski Kabe imamı Muhammed Bin Abdullah şehid oldu.

Muhaliflere en son olarak katılan direnişçilerden biride eski Mekke imamlarından Abdullah el MuheysiniMedya attivistlerin vermiş olduğu bilgiye göre Suriye’de muhaliflere katılan Abdullah el Muheysini birde cephedede çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.




Esed rejiminede yabancı gönüllü savaşçılarda destek vermeye devam ediyor.

Irak, Pakistan, İran, Lübnan vb. gibi şii ekölüne yakın insanlar Esed rejimine destek vermek için Suriye’ye gelip muhaliflere karşı savaşıyorlar.

Venezuela’nın Suriye asıllı milletvekili Abdül el-Zabayar , Suriye’ye gidip Esed rejim ordu saflarında direnişçilere karşı savaşmaya başladı.





Yunan Nasyo-Sosyalist Çetelerde Esed Safında Savaşıyor.

İrlanda’da kaynaklı ‘glykosymoritis’ isimli blogspot sayfasının 28 Eylül Suriye konulu makalesi,Baas rejiminin İran ve Hizbullah’ın yanısıra Yunan nasyo-sosyalist çeteler ile olan bağlantısına ışık tuttu.

Makalede,Yunanistan’da aşırı sağ ideolojisine sahip Altın Şafak Partisi’nden daha tehlikeli olduğu ve gerçekleştirdiği terör eylemleri ile ün salan Mavros Krinos (Siyah Zambak) isimli nasyo-sosyalist örgütün uzun süredir Suriye’de Hizbullah ile beraber Baas saflarında özellikle Humuss/Kuseyr kuşatmasında görev aldığı belirtiliyor.

 islahhaber.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri