Eski ile yeniyi birleştireceğiz

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, "Biz, ehli sünnet anlayışını yok saymadan ne yapabilirizin derdindeyiz. Yeni şeyler söyleyeceğiz fakat eskiye düşman olmayacağız" dedi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yiğitoğlu, Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri süresince gazetemizin yaptığı yayınlar dolayısı ile Merhaba Gazetesi'ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu. Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Büyükeken, Yarar ve Yiğitoğlu'na ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Büyükeken, ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yapacağı her hayırlı hizmette gazete olarak yanlarında olacaklarını söyledi.

İLGİ GEÇEN YILA ORANLA FAZLA OLDU

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, bu yılki törenlerin dolu dolu geçtiğini belirtti. Törenlerde ortaya çıkan başarının sadece Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait olmadığını, Konya'daki tüm kurumların birlikteliğinden ve yerel medyanın da üstlendiği işlevden kuvvetlendiğini söyleyen Yarar, arzularının kolektif akıl ile hep birlikte yürümek olduğunu aktardı. Törenlerin geçen yıla oranla daha fazla katılım ile icra edildiğini kaydeden Yarar, "Konya denince Mevlana, Hz. Mevlana deyince ise Konya akla gelir. İnşallah 2019 yılındaki törenimizi daha geniş kapsamlı organize etmeyi düşünüyoruz. Geçen yıl Sufi Sinema günleri yaptık. İlk olmasına rağmen çok ilgi gördü. Konya, ehli sünnet ve tasavvufun merkezidir. Bu anlamda bir çalışma ve yenilik yapılacaksa bunun başkenti de Konya olmalıdır. Mistik Müzik Festivali de tabir yerindeyse patladı. 2017 yılında salon katılımcıları almamaya başladı. 2018 yılında da çok daha fazla bir rağbet gördü" şeklinde konuştu.

EHLİ SÜNNET ANLAYIŞINI YOK SAYAMAYIZ

"Mevlana Meydanı'na kurduğumuz çadır geçen yıla göre daha fazla rağbet gördü. Hz. Mevlana'nın hikayelerinden oyunlar oynandı, gösteriler yapıldı. Ana okulu öğrencileri, diğer öğrencilerimiz çadırımızı ziyaret etti. Çadırda ulaşılması zor gibi görünen sanatçılar, profesörler, eğitimciler vatandaşla iç içe oldu" diyen Müdür Yarar, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçen yıl çadır 80 metrekareydi, bu yıl 225 metrekareye çıkardık. Gösterilerin yanı sıra, müzik fasılları da yapıldı. Vatandaşları salonu boğmadık. Daha samimi ve içten bir ortamda insanlara Hz. Mevlana ve yaşayışı anlatıldı. Konuşmacıları halkın ayağına götürmemiz gerekir. Biz, ehli sünnet anlayışını yok saymadan ne yapabilirizin derdindeyiz. Yeni şeyler söyleyeceğiz fakat eskiye düşman olmayacağız.  Konya'nın markası olan Şeb-i Arus için, herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Merhaba Gazetesi'ne tören boyunca yaptığı yayınlardan, törenlere olan hassasiyet ve ilgisinden dolayı da  teşekkür ediyoruz." Daha sonra Yarar, günün anısına Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Büyükeken'e hediye takdim etti.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri