'Eski İl Özel İdaresi Çalışanları 7 Aydır Hiçbir İş Verilmeden Bekletiliyor'

Tüm Bel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, “6360 sayılı kanunla 150 yıllık Gaziantep İl Özel İdaresi kapatıldı, kurumun işçi ve memurları Oğuzeli, Nizip ve Karkamış belediyelerinde görevlendirildi. Bu işçiler 7 aydır...

Tüm Bel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, “6360 sayılı kanunla 150 yıllık Gaziantep İl Özel İdaresi kapatıldı, kurumun işçi ve memurları Oğuzeli, Nizip ve Karkamış belediyelerinde görevlendirildi. Bu işçiler 7 aydır atıl bekletiliyor. Ekim ayının maaşını da Kasım ayına girilmesine rağmen halen almadılar.” dedi.

6360 sayılı kanunla 31 ildeki kurumla birlikte kapatılan Gaziantep İl Özel İdaresi’nin çalışanları Gaziantep Valiliği önünde eylem yaptı. İşçiler adına konuşan Ebubekir Hançerkıran, 12 yıldır iktidarda bulunan AKP hükümetinin birçok yanlışlarına 6360 sayılı yasa kapsamında il özel idarelerini kapatmayla yenisini eklediğini belirtti. 31 tane il özel idaresinin kapatıldığını anlatan Hançerkıran, “Bu kapatmaların sonucu buralarda görev yapan memur ve işçi arkadaşlar tam bir mağduriyetle karşı karşıya kalmışlardır. Ülke genelinde büyük bir bölümünün sorunları çözülememiş, atıl durumda bekletilmektedirler.” dedi.

Gaziantep’te 6360 sayılı yasa sonucunda il özel idaresinin de kapatıldığını anımsatan Hançerkıran, “Kurumun işçi ve memurları, Gaziantep Valiliği Devir Komisyonu ile Büyükşehir Belediye Başkanı’nın talimatı ve istekleriyle Oğuzeli, Nizip ve Karkamış Belediyelerine komisyon kararıyla atamaları yapıldı. O zaman yaptığımız uyarılar maalesef dikkate alınmadı. Belediyelere gönderilen eski il özel idaresi personelleri yılların vermiş olduğu tecrübelerine rağmen 7 aydır atıl vaziyette bekliyorlar. Oğuzeli, Nizip ve Karkamış belediyeleri bu personel arkadaşları 7 aydır misafir ediyor. Eğer bu belediyeler arkadaşları kabul etmeselerdi, herhâlde bu zihniyet personellerini mülteci kamplarına gönderirdi. Bu işçi ve memur arkadaşlarımız kadro fazlası olarak Devlet Personel Başkanlığına bildirildiler, bu hukuksuz, keyfi ve siyasi baskı sonucu atama yaptılar. Buda yetmiyor gibi maaşlarını vermediler. Bu ay ve bundan önceki ay çalışanların bugün Kasımın 6’sı olmasına rağmen Ekim ayı maaşı ödenmedi. İşçilerin ikramiye alacakları var. Kasım ayı maaşının da ödenip ödenmeyeceği belli değil. Soruyorum ilin her türlü sorununu çözmekle sorumlu olan sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye başkanımıza, sizler hala maaşlarınızı almadınız mı?“ diye konuştu.

İktidarın her çıkardığı yasa emekçilere mağduriyet, yandaşlara ise rant sağladığını söyleyen Ebubekir Hançerkıran, “Sayın Valimiz ve Büyükşehir belediye başkanımız, il özel idaresinin trilyonluk yüzlerce gayrimenkulüne, yüzlerce araç gerecine sahip çıktınız, ama personellerini ortada bıraktınız. İl Özel İdare personelleri olarak sesimizi duyup, biran önce mağduriyetimizi giderin” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri