Eski Guantanamo Tutuklusu: Henning’in Serbest Kalması İçin Yardım Önerdim

Eski Guantanamo Kampı tutuklusu Moazzam Begg, IŞİD’in infaz ettiği İngiliz rehine Alan Henning’in güvenli bir şekilde kurtarılması için İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na öneride bulunduğunu iddia etti. Geçen Şubat ayında, Londra’da...

Eski Guantanamo Kampı tutuklusu Moazzam Begg, IŞİD’in infaz ettiği İngiliz rehine Alan Henning’in güvenli bir şekilde kurtarılması için İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na öneride bulunduğunu iddia etti.

Geçen Şubat ayında, Londra’da yapılan operasyon sırasında terör şüphelisi olarak gözaltına alınan Begg serbest kaldıktan bir hafta sonra açıklama yaptı.

Guardian’ın aktardığına göre Moazzam Begg, IŞİD’in rehine tuttuğu yardım görevlisi Alan Henning'in kurtarılması için eski Dışişleri Bakanı yardımcısı Alistair Burt’le irtibata geçtiğini söyledi. Avukatı aracılığıyla Burt’le iletişime geçen Begg, dikkate alınmak yerine tutuklandığını iddia etti.

Begg’in açıklamasının ardından eski Dışişleri Bakan yardımcısı Alistair Burt de twitter hesabından talep üzerine avukatla görüşme yaptığını onayladı.

Moazzam Begg, 2002 yılında İslamabad’da terör şüphelisi olarak tutuklanmış, El-Kaide ve Taliban ile ilgisi olduğundan şüphelenilen kişilerin tutulduğu Guantanamo Kampı’na sevk edilmişti. Ardından hakkında hiçbir suçlama bulunmadığı için 2005 yılında serbest bırakılmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri