Eski Gerilla Başbakan: Irak'taki Hava Saldırıları Başarısız Olacak

Bir dönem ABD’nin hava saldırılarına maruz kalmış aynı zamanda eski bir gerilla olan Kamboçya Başbakanı Hun Sen, Vietnam savaşını örnek vererek ABD’nin Kuzey Irak’taki hava saldırılarının başarısız olacağını iddia etti.Hun Sen...

Bir dönem ABD’nin hava saldırılarına maruz kalmış aynı zamanda eski bir gerilla olan Kamboçya Başbakanı Hun Sen, Vietnam savaşını örnek vererek ABD’nin Kuzey Irak’taki hava saldırılarının başarısız olacağını iddia etti.

Hun Sen hava saldırılarının etkilerinin sınırlı olduğuna dikkat çekerek, sadece hava saldırılarıyla Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ilerleyişinin durdurulamayacağını savundu. Sen, uçakların yavaş ve alçak uçmaları durumunda vurulacağını belirterek, uçakların çok yüksek uçmak zorunda kaldığını, dolayısıyla hedefi vurmalarının zorlaştığını belirtti.

Başbakan Hun Sen, ABD’nin 1970’lerdeki Güneydoğu Asya’daki savaşlarını örnek vererek o zaman ABD’nin böyle hava saldırıları olduğunu ama sonunda Kamboçya, Vietnam ve Laos’taki bütün diplomatik ve askeri personelini tahliye ederek kaçmak zorunda kaldığını dile getirdi. Hun Sen, ABD destekli Kamboçya ve Güney Vietnam rejimlerinin yıkıldığını, Kamboçya’yı komünist gerillalara ve Güney Vietnam’ın ise komünist Kuzey Vietnam'a karşı koruyamadığını ifade etti.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, 1970’lerde komünist Kızıl Kmer gerillalarından biriydi. Hun Sen, savaştığı dönemin Kamboçya yönetimi, ABD müttefiki olduğu için bir çok kez ABD’nin hava saldırılarının hedefi haline gelmişti. ABD’nin hava saldırılarının engelleyemediği Kızıl Kmerler Kamboçya yönetimini ele geçirmiş tarihin en büyük katliamların birine imza atmıştı. Kızıl Kmer rejimi askerlerinden olan şimdiki Başbakan Hun Sen, radikal komünist rejimin katliamlarını kabul etmeyerek Vietnam’a kaçmış, yardım istemişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri