Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Halit Güler vefat etti

Koronavirüse yakalanan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Halit Güler hayatını kaybetti. Güler'in cenazesi Konya'nın Çumra ilçesinde toprağa verilecek.

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Halit Güler kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Güler'in cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Alibeyhüyüğü Mahalle mezarlığına defnedilecek. Halit Güler, Merhaba Gazetesi Akademik Sayfalar yazarlarındandı.

Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır dileriz.

HALİT GÜLER KİMDİR?

İlâhiyatçı. 1934, Alibeyhöyüğü / Çumra / Konya doğumlu. Köyünde başladığı ilkokulu Konya’da bitirdi. Köyün imamı olan babasından ilk dini bilgileri aldı ve Kur’an-ı Kerim’i öğrendi. Konya’da Bulgurcuk Tekkesinin Kur’an-ı Kerim hocası Hakkı Özçini nezaretinde hafızlığa çalıştı ve Dorlalı Hasır Efendi’den Arapça okudu. Konya İmam Hatip Lisesi, Konya Yüksek İslâm Enstitüsü (1966) mezunu. Konya’da imam hatiplik, on yıl kadar Beyoğlu vaizliği yaptı, Kadıköy ve Fatih İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Fatih Müftüsü iken Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atandı. Bu görevde iken Diyanet İşleri Başkan yardımcılığına getirildi. Bir süre Diyanet İşleri Başkan Vekilliği yaptı.

Makaleleri çeşitli dergi ve gazetelerde yer aldı. Tuna Nehri Konuşsaydı adlı eserleriyle Türkiye Yazarlar Birliğinin 1995 Yılı Gezi Ödülünü aldı.

ESERLERİ:

Çağdaş Dünyada Yeni Düzen Arayışları ve İslâm (1999), Orta Asya’da İslâm’ın Yeniden Doğuşu, Tuna Nehri Konuşsaydı.

Ayrıca ders kitapları vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri