Eski Cumhurbaşkanı Wulff, Hakim Karşısına Çıkıyor

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Perşembe günü hakim karşısına çıkıyor.

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Perşembe günü hakim karşısına çıkıyor. Görevini şahsi çıkarları için kötüye kullandığı iddiasıyla yargılanacak olan Wulff’un davası Nisan 2014′te karara bağlanacak.

Almanya’da savcılığın önerdiği uzlaşma teklifini reddeden eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hannover’de hakim karşısına çıkacak. 22 duruşmadan oluşacak mahkemede 46 şahit de suçlamalar hakkında ifade verecek. Wulff, şahsi çıkarları için makamını kötüye kullandığı iddialarıyla yargılanacak.

Hannover Savcılığı, 20 bin Euro “ceza ödemesi” karşılığında Wulff’a yönelik suçlamaları düşürme teklifinde bulunmuştu. Ancak eski cumhurbaşkanı suçsuz olduğunu belirterek yargılanmak ve aklanmak istediğini söylemişti. Wulff ve film yapımcısı arkadaşı David Groenewold, Hannover’deki mahkemede kendilerine yöneltilen suçlamalara cevap verecek.

HALK, WULFF HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Öte yandan Christian Wulff’un siyasete geri dönmesini düşünenlerin sayısı da artıyor.

Bild gazetesinin yaptırdığı bir ankete göre, halkın yüzde 49′u Wulff’un suçsuz olduğunu düşünüyor ve siyasete geri dönmesini istiyor. Yüzde 47′si ise buna karşı çıkıyor.

Almanya’daki Türk toplumu tarafından da sevilen Wulff, İslam ve uyum konularında yaptığı ılımlı açıklamalarıyla tanınıyor.

Bild gazetesi tarafından ortaya atılan rüşvet iddiaları nedeniyle oluşan kamuoyu baskısı Wulff’un Şubat 2012′de istifasını getirmişti.

Ardından eşi Bettina Wulff’tan da ayrılan eski cumhurbaşkanı aklanarak kamuoyundaki saygınlığını yeniden kazanmak istiyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri