Eski Bakan Özarslan, Kooperatif Başkanlığına Aday Oldu

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte belediye başkanlığı görevlerinde bulunan İsmet Özarslan, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte belediye başkanlığı görevlerinde bulunan İsmet Özarslan, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Özarslan, " Amasya Belediye Başkanlığı’na talip olduğum zaman ‘bakanlık yapmış bir kişi belediye başkanı olur mu? demişlerdi’ ama bizler hizmet adamıyız. Hizmetin büyüğü küçüğü olmaz." diye konuştu.
Amasya’da 17. ve 18. dönem milletvekilliği yapan ve 1989 ile 1991 yılları arasında Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde bulunan İsmet Özarslan, her zaman olduğu gibi bundan sonrada hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Milli Hakimiyet Parkı’nda mahalle muhtarları ile bir araya gelen Özarslan, Amasya’ya belediye başkanlığı yaptığı sırada tarihi eserlerin onarılması ve doğal gazın ile getirilmesi gibi büyük hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Bugün ise çok farklı bir görev için milletimizden, hemşehrilerimizden ve yukarıdaki büyüklerimizden aldığımız teşvik dolayısıyla Amasyamıza hizmet etmek için yola çıkmış bulunuyoruz.
Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’ne (PANKOBİRLİK) hizmet etmek üzere aday olduğumuzu bildiriyorum. Amasya Belediye Başkanlığı’na talip olduğum zaman ‘Bakanlık yapmış bir kişi belediye başkanı olur mu demişlerdi’ ama bizler hizmet adamıyız. Hizmetin büyüğü küçüğü olmaz dedik ve kollarımızı sıvadık. Her yaptığımız hizmetin kutsallığı vardır ama ben inanıyorum ki yüz bine yakın çiftçimizi ihtiva eden Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’ne hizmet etmek, çiftçimize yardımcı olmak bizim için mutluluk kaynağıdır.” dedi.

“AMASYA TÜRKİYE SIRALAMASINDA ÖN SIRALARDAN SON SIRALARA DÜŞMÜŞTÜR”

Vatandaşa hizmet etmenin çok önemli ve kutsal bir görev olduğunu belirten Özarslan, “Amasya Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi, çok iyi hatırlıyorum Türkiye’de 1. sırada yer almaktaydı. Bugün ise PANKOBİRLİK Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre maalesef 30 bölgeden 29. sıraya düşmüştür. Bu çok acı bir durumumdur. Şu anda şeker fabrikası ancak bir ay çalışmaktadır. Fevkalade sıkıntılı, borç içinde kalmış, neredeyse kapanma durumuna gelmiş bir teşkilatı daha iyi duruma getirmek, daha büyük hizmetlere imza atmak üzere karşınızdayım.” şeklinde konuştu.

“ANKARA’DA Kİ HİZMETLERİ BURAYA BYAĞDIRACAĞIZ”
Özarslan şöyle devam etti; “Tabi bu bir seçimdir. 89 bin üyemizin oyları ile sonuçlanacaktır. Bizler lafla değil işimize projeler ile devam edeceğiz. Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile görevi devir aldığımız takdirde Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Birliği inanılmaz bir kalkınma içerisinde girecektir. Bizim ekibimizin açamayacağı kapı yoktur. Ankara’dan buraya kolay kolay gelmeyerek bu işlerimizi ilerletmenin hesabını yapacağız. Ankara’daki hizmetleri buraya yağdıracağız. Belediye başkanlığım zamanında nasıl birçok işi başardıysam şimdide onu yapacağım.
Milletvekili arkadaşlarım dahi Amasya’ya doğal gazın geleceğine inanmıyorlardı. Bugün Amasya doğal gaz ile çalışıyor. Hava kirliliği yüzde 80 azalmış durumda. Bizim sayemizde Tokat ve Erbaa doğal gazdan faydalandı.” ifadelerini kullandı.
Özarslan, göreve geldikleri takdirde Amasya Şeker Fabrikası’nı tamamen yenileyeceklerini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri