Eski Bakan Okul Masrafları İçin Bursa Başvurdu

Fransa'da eski Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, ünlü ekonomi okullarından INSEAD'a 4 haftalık formasyon eğitimi için kayıt yaptırdı.Geçtiğimiz Ağustos ayında cumhurbaşkanı François Hollande'ın ekonomi politikalarını eleştirdikten sonra...

Fransa'da eski Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, ünlü ekonomi okullarından INSEAD'a 4 haftalık formasyon eğitimi için kayıt yaptırdı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında cumhurbaşkanı François Hollande'ın ekonomi politikalarını eleştirdikten sonra hükümetten ayrılan Montebourg'un 3 Kasım'da okula başlayacağı belirtiliyor. 52 yaşındaki eski bakanı Fransa'da gündeme taşıyan asıl konu ise okul masrafları için burs başvurusunda bulunması.

Yüksek yönetici olmak isteyenlerin başvurduğu Gelişmiş Yönetim Programı alanını tercih eden Montebourg'un 4 haftalık eğitim tutarı 34 bin 500 Euro. Le Monde gazetesine göre Arnaud Montebourg bu ücretin karşılanması için burs başvurusunda bulundu. Gazete, eski bakanın başvuruyu resmi kurumlara mı yoksa özel şirketlere mi yaptığı konusunda ise detaylı bilgi vermedi. Konunun medyada yer almasından sonra sosyal paylaşım siteleri üzerinden bakanı eleştiri yağmuruna tutan Fransızlar ise bakan olduğu dönemde aylık 9 bin 940 Euro maaşı olan Montebourg'un bursa başvurmasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler.

Fransız ekonomisinin dümenindeki eski isim Arnaud Montebourg okula başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada ise yakında kuracağı ilk iş öncesi yöneticilik profilini geliştirmek istediğini belirtti. Eski bakan, okul masraflarının bir bölümünü kendisinnin, kalanını ise özel bir kuruluş tarafından karşılanacağını duyurdu.

Eski Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, Ağustos ayında, François Hollande'ın ekonomi politikalarını eleştirmiş, büyümeyi engelleyen kemer sıkma politikalarının değişmesi gerektiğini savunmuştu. Bunun üzerine Başbakan Manuel Valls, hükümeti feshederek yeni kurduğu kabinede Montebourg'a yer vermemişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri