Eşit haklar ve  adalet istiyoruz  

Türkiye Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Selbüz, “Biz işçiler ve tüm emekçiler bu yıl 1 Mayıs’ta evlerden, işyerlerinden, bulunduğumuz her yerden; ekmek, barış, özgürlük, adalet, eşitlik ve demokrasi istiyoruz” dedi

 

Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türkiye Yol-İş Sendikası Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Selbüz, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi.” Emek dostlarımızla birlikte, haklarımız ve taleplerimiz için mücadelemizi yükselttiğimiz, işyerlerinde ve meydanlarda güçlü bir şekilde haykırdığımız gündür 1 Mayıs… Bu yıl, içinden geçtiğimiz olağanüstü süreç nedeniyle meydanlarda değiliz. Ama Türkiye’nin her yerindeyiz. Yöneticilere ve işverenlere, Korona virüs salgını karşısında çalışanları ve ailelerini unutmamaları çağrısında bulunuyoruz. İşçiler için gelir ve istihdam güvencesi talep ediyoruz. Şunu haykırıyoruz! 1 Mayıs İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 

TAŞERON İŞÇİLİĞE HAYIR DİYORUZ

Bizlerle birlikte tüm dünyada, hak arayanların çıktığı meydanlar bugün sessiz kaldı. Ama halkımızın temel mal ve hizmetlerini karşılamak için işyerlerinde işçiler olarak çalışmaya devam ediyoruz. İşsizliğe, iş cinayetlerine, taşeronlaşmaya ve sendikasızlaştırmaya “Hayır!” diyoruz. Biz işçiler ve tüm emekçiler kıdem tazminatı hakkımızı korumak, ekonomik krizin ve Covid-19 salgınının faturasının halka çıkarılmaması için sesimizi yükseltiyoruz.  Yöneticilere ve işverenlere, Korona virüs salgını karşısında çalışanları ve ailelerini unutmamaları çağrısında bulunuyoruz. İşçiler için gelir ve istihdam güvencesi talep ediyoruz. Yükselen sesimiz ve taleplerimiz iyi anlaşılmalıdır. Emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceği bilinmelidir. Bu salgının mağlup edilmesinin ardından, tüm insanlığın bir arada ve barış içinde yaşayabileceği, eşitsizliklerin üstesinden gelmek için bir mücadele vereceği sürecin içine gireceğini ümit ediyoruz. Sendikalar, emek örgütleri, aralarındaki ayrılıklardan kurtulup bir araya gelmek zorundadır. Önümüzdeki yıl hep birlikte 1 Mayıs’ı alanlarda kutlamalı, işçinin taleplerini bir ağızdan seslendirmeliyiz. Emeğin hak ve çıkarlarını birlikte koruyup geliştirmeliyiz.  Güzel ve güneşli günlerin görüleceği, salgının ve eşitsizliklerin üstesinden gelinmiş bir gelecek umuduyla herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz. Yaşasın 1 Mayıs! 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü tüm emekçilere kutlu olsun” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri