Eşinin böbreğiyle hayata tutundu

Karaman'da yapılan ameliyatla 20 yıllık eşinin böbreği nakledilen böbrek hastası Celalettin Gündoğdu, hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Karaman'da yapılan ameliyatla 20 yıllık eşinin böbreği nakledilen böbrek hastası Celalettin Gündoğdu, hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.
Uzun yıllar böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren Celalettin Gündoğdu (47), yaptığı başvurunun ardından uygun böbreğin bulunması için beklemeye başladı.
Bu süre içinde 20 yıl hayatını paylaştığı kocasının gözlerinin önünde eridiğini gören Gülsüm Gündoğdu (40), eşine böbreğinin birini verebileceğini söyledi. Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan tetkiklerden sonra dokuların uyuştuğu öğrenilince, Gündoğdu çifti ameliyata alındı.
Gülsüm Gündoğdu'dan alınan böbrek, yapılan başarılı bir operasyonla Celalettin Gündoğdu'ya nakledildi. Aradan geçen zaman içinde hızla sağlığına kavuşan Celalettin Gündoğdu, şimdi hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.
Karaman'da esnaflık yapan Gülsüm Gündoğdu (40),  yaptığı açıklamada, çektiği acılar gördükten sonra böbreğini hiç düşünmeden eşine verdiğini söyledi.
Eşine duyduğu sevgiden dolayı bu kararı aldığını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:
''Eşim 20 yıl önce kalbimi çalmıştı, şimdi böbreklerimden birisini aldı. Şimdi ikimiz de sağlıklıyız. İyi ki böyle bir karar vermişim. Biz nikah memurunun karşısında imza atarken hastalıkta, sağlıkta, iyi günde kötü günde bir birimizin yanında olmak için imza attık. Bundan beş yıl önce ben tüm organlarımı bağışlamıştım. Hayat sürprizlerle dolu, organlarımdan birisini hayatta iken eşime vereceğim hiç aklıma gelmemişti.''
Celalettin Gündoğdu ise eşinin bu kararından sonra çok duygulandığını dile getirerek, ''Eşime bir gün kalp gerekli olursa hiç düşünmeden seve seve veririm. Çünkü o benim hayat kaynağım. Böbrek nakli sonrasında ilk olarak eşimin ismini sayıklamışım. Şimdi gayet sağlıklıyım. Tekrar hayata bağlandım'' dedi. Gündoğdu çifti, bir gün herkesin organ nakline ihtiyaç duyabileceğini hatırlatarak, organ bağışı yapmaya davet etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri