Eşinden Mahkeme Huzurunda Özür Diledi, Kabul Edilmeyince 5 Ay Hapse Çarptırıldı

Eskişehir’de K.L. isimli koca, eşi T.L.’nin boğazını sıktığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bir çocuk annesi T.L. kocasının mahkeme huzurunda eşinden özür dilemesine rağmen, davasından vazgeçmeyince hakim, K.L.’ye...

Eskişehir’de K.L. isimli koca, eşi T.L.’nin boğazını sıktığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bir çocuk annesi T.L. kocasının mahkeme huzurunda eşinden özür dilemesine rağmen, davasından vazgeçmeyince hakim, K.L.’ye ‘eşine şiddet uygulamaktan’ 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Alınan bilgiye göre, iki yıllık evli olan 23 yaşındaki K.L., eşi T.L. ile tartıştı. K.L. bu esnada eşinin boğazını sıktı. T.L. bu gelişme üzerine babasının evine gitti ve durumu ailesine anlatarak kocasından şiddet gördüğünü, ayrılmak istediğini iletti. T.L. ve ailesi boğazını sıkarak şiddet uyguladığı gerekçesiyle damattan davacı oldu ve hakkında Eskişehir’deki mahkemede dava açıldı.

Hakim, önce taraflara nasihatta bulundu ve 6 aylık çocuklarının olduğunu ve bunun babasız büyümesinin çok acı olduğunu anlattı. T.L.’ye çocuğu için, kocası için yaptığı şikayetten ve boşanmadan vazgeçmesini, yeniden yuvalarını kurmalarını tavsiye etti.

Bunun üzerine söz alan K.L. ise eşini sevdiğini ama sinirlendiği için boğazını sıktığına değinerek “Ben eşimi seviyorum. Yuvamı kurtarmak istiyorum. Doğrudur eşimin boğazını sıktım, şiddet uyguladım. Bir anlık öfkemden oldu. Eşimden mahkeme huzurunda özür diliyorum. Söz veriyorum, bundan sonra iyi insan olacağım, eşime şiddet uygulamayacağım.” dedi.

Ancak bir çocuk annesi T.L.’de kocasının kendisine sürekli öfkeli davrandığını söyledi. T.L., "Artık eşimin bana şiddet uygulaması ve öfkelenmesinden geçtim. Çocuğumu düşünüyorum. Ya ona bir şey yaparsa, diye. Çocuğumuza nafaka vermiyor ama aracına gidip 300 liraya egzos alıyor. Benim hayatım tehlikede. Korkuyorum.” ifadesini kullandı.

Tarafları dinledikten sonra dosyayı bir daha inceleyen hakim, amacının yuvanın dağılmasını önlemek olduğunu ancak bu süreçten sonra yapılacak bir şey olmadığını kaydetti. Mahkeme, K.L.’yi ‘eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri