Eserlerini Sergileyen Kursiyerler Belgelerini Aldı

Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi'nin İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde açtığı kursları tamamlayan 160 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.     Manavgat HEM ve belediye,...

Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi'nin İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde açtığı kursları tamamlayan 160 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

    Manavgat HEM ve belediye, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'de Almanca, Rusça, ahşap boyama, ebru, resim ve gitar kursu açtı. Kurs sonunda, kursiyerlerin çalışması, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi sergi salonunda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi Sosyal ve Kültür Müdürü Halis Akkaya, Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şimşek, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Hasan Çelik, Manavgat Bakkallar ve Büfeler Odası Başkanı Abdullah Akca, Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan ve HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu'nun katılımı ile açıldı. Açılış kurdelasını Başkan Sözen, oda başkanları, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve HEM Müdürü Geyikoğlu ile birlikte yaptı.

HEM Müdürrü Geyikoğlu, HEM olarak Manavgat'ta kurs açmada yer sıkıntılarının olmadığını söyledi. Manavgat Belediyesi'nin kurs açmada Side Gençlik Merkezi ile İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde yer verdiğini belirten Geyikoğlu, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan protokolle de Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi'nin son 2 katını da HEM'in açacağı kurslarda kullanabileceklerini söyledi.

    Belediyenin İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde açtığı Almanca, Rusça, gitar, ebru, ahşap boyama ve resim kurslarına öğretmen verdiklerini belirten Geyikoğlu, geçen yıl İlçe Müftülüğü ile birlikte açtıkları cenaze yıkama ve defin kurslarını bu sene de açacaklarını, kurs ile ilgili 6 din görevlisinin bulunduğunu kaydetti. Geyikoğlu, "HEM olarak Manavgat'ta kurs açmada yer sıkıntımız yok. Talep olduğu zaman yeterli sayıda ulaştığımızda kursu hemen açıyoruz. Bazı mahallelerde talebe göre camilerin alt kısmında bulunan okuma yerlerini kurs için kullanıyoruz." diye konuştu.

Başkan Sözen de İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'ni bu tür kursların hayat bulması için açtıklarını, açmaya da devam edeceklerini söyledi. Kurdela kesimi sonrası Başkan Sözen ve oda başkanları, öğrencilerin yaptığı Dünya Barışı Köşesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Ebru kursa katılan Havva Nur Şahin ve Aleyna Özen isimli öğrenciler, ebrudan yaptığı kitap ayracı dağıttı. Öğrenciler, Havva Nur Şahin ile Aleyna Özen, Kitap Okumaya Vakit Ayıralım diyerek, Başkan Sözen'e ebrulu kitap ayracı hediye etti. Sözen de öğrencilerin, anlamlı hediyesi için teşekkür etti. Sözen, "Aldığımız güzel kitap okuma ayracı hediyesini ömrüm boyunca değerli bir hatıra olarak saplayacağım." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri