Eser: Tecrübesiz hakem istemiyoruz

Anadolu Selçukspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Eser maçın hakeminin tecrübesiz olduğunu ve sonuca etki ettiğini ifade ederek , “Bu tip tecrübesiz hakemlerin maçlarımıza atanmamasını istiyoruz” dedi

Anadolu Selçukspor Başkan Yardımcısı  Ahmet Eser başarılarının hakem kararları ile gölgelendiğini söyledi. Bayrampaşa müsabakasında, tecrübesiz hakemlerin sonuca tesir ettiğini ifade eden Eser: “Sahada hiçbir zaman hakemleri aldatmaya çalışmayan, yediği tekmelere rağmen kendisini bazı rakipleri gibi haykırarak yere atmayan geç ve dürüst futbolcularımızın emeklerinin hakemler tarafından görülmesini ve doğruyu yaptıklarına olan inançlarının kırılmamasını bekliyor, bir daha bu tip tecrübesiz hakemlerin maçlarımıza atanmamasını istiyoruz” dedi.

YAPILANLAR HEDEFİMİZDEN ALIKOYAMAYACAKTIR

Ahmet Eser  “İç sahada oynadığımız son iki karşılaşmada yaşadığımız puan kayıpları bizi hedefimizden alıkoymayacaktır” diyerek sözlerini şu şekilde devam ettirdi:  “Beli amaçlar doğrultusunda kurulan ve ligde varlığını sürdürmeye devam edecek olan Konya Anadolu Selçukspor’umuz, genç kadrosu ile lige renk veren, adından her daim yaptığı güzel örneklerle söz ettiren ve Konya futboluna hizmet eden bir kulüp olarak kalacaktır.  Ancak yapılan tüm iyi niyetli çalışmalara, sergilenen güzelliklere son haftalarda sahada verilen yanlış hakem kararları ile gölge düşmektedir. Ligin başından bu yana oynadığımız birçok müsabakada yaşanan hakem hataları artık ciddi puan kayıplarımıza yol açmakta ve yaş ortalaması hayli düşük olan takımımızda futbolcularımız arasında, kapanması hayli güç ve hakemlik müessesesine olan güvenin zedelenmesine yol açacak yaralar açmaktadır. Ligin 3.haftasında deplasmanda oynadığımız Orduspor ve ligin 7. haftasında yine deplasmanda oynadığımız Kahramanmaraşspor müsabakalarında hakem hataları nedeniyle 4 puan kaybı yaşayan takımımız kazandığı bazı maçlarda bile hatalı kararlar nedeniyle zor anlar yaşamıştır. Hal böyleyken son oynadığımız Bayrampaşa müsabakasında karşılaşmayı yöneten hakem arkadaşlarımız tecrübesizlikleri ile maçın temposunu düşürmüş, attığı bir golün üzerine yatmaya çalışan rakibimizin ekmeğine yağ sürmüştür. Kendi sahasında kapalı bir oyunu tercih eden rakibimizin üzerine giden takımımızın tempoyu yakaladığı dakikalarda, düdükleri ile tempoyu düşüren hakem arkadaşımız, birçok pozisyonda da yan hakemlerinin yardımı sayesinde karar verebilmiştir. Zaman zaman gerginliklerin ortaya çıkmasında da hakem arkadaşımızın maçı idare ederken karar verme noktasında yardımcılarının müdahalesini beklemesi, bu nedenle de pozisyonlar hakkında kararını geç vermesi nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bu tip yetersizlikler nedeniyle yaşanan gergin ortamda kart gören futbolcumuz İsmail cezalı duruma düşerek bu kritik haftalarda takımdan uzak kalmıştır. Pozisyonların ve maçın yorumlanması noktasında karar vermekte zorlanan hakem arkadaşımız tecrübesizliği ile maçın önüne geçerken, sahada sadece futbol oynamaya çalışan genç futbolcularımızın ümidini de kırmıştır. Sahada hiçbir zaman hakemleri aldatmaya çalışmayan, yediği tekmelere rağmen kendisini bazı rakipleri gibi haykırarak yere atmayan geç ve dürüst futbolcularımızın emeklerinin hakemler tarafından görülmesini ve doğruyu yaptıklarına olan inançlarının kırılmamasını bekliyor, bir daha bu tip tecrübemiz hakemlerin maçlarımıza atanmamasını istiyoruz. Maçı kazanmaya yetecek kadar pozisyon bulan ancak gol yollarında etkili olamayan takımımızın bir daha bu tip hakem hataları yaşamadan müsabakalarını oynaması ve kısa zamanda yine bir seri yakalaması en büyük dileğimizdir” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri