Esed Şam'da Kimyasal Silah Kullandı İddiası: Çok Sayıda Yaralı Var

Suriye'de Esed'e bağlı ordunun Şam'ın banliyölerinden Duma'da kimyasal silah kullandığı iddia ediliyor.

Suriye'de Esed'e bağlı ordunun Şam'ın banliyölerinden Duma'da kimyasal silah kullandığı iddia ediliyor. Saldırı sonrası bölgede yaşayanlar, nefes darlığı ve boğulma şikayetleri ile hastanelere akın etti.

Muhalifler yönetime bağlı ordunun Şam'ın Duma bölgesinde kimyasal silah kullandığını duyurdu. Savaş uçakları ile yapılan saldırı sonrasında çevreye zehirli gazların yayıldığını ifade eden muhalifler, kimyasal gazlar sebebiyle çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Muhaliflerin yayınladığı görüntülerde boğulma ve nefes darlığı şikayetleri üzerine çok sayıda sivilin hastanelere akın ettiği görülüyor. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaralılara kendi imkanları ile gittikleri hastanelerde ilk müdahale yapılıyor. Görüntülerde saldırı sonrasında yüzlerine maske takmış ve yüzünü suyla yıkayan çocuklar görülüyor.
Büyük panik içinde hastanelere koşan yararlılara, kıt imkanlarla müdahale edilmeye çalışması dikkat çekiyor.

Gazdan etkilendiğini ifade eden bir şahıs, "Camide namaz kılıyorduk. Birden kibrit kokusu gibi bir koku aldım. Hemen namazımı bırakarak kimyasal silah olduğunu bağırmaya başladım. Daha sonra maske taktık. Maskesi olmayan bir kişi titreyerek, yere düşüp bağırmaya başladı. Onu bir arabaya koyarak hastaneye getirdik. Bizim bulunduğumuz yer sivil halkın yaşadığı bölge. Dışarı çıktığımda havanın kırmızı renge boyandığını gördüm." diye konuşuyor.

Kimi yaralıların ağzından köpüklerin gelmesi ise dikkat çekiyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri