Esed, Nükleer Program Anlaşması Konusunda Ruhani’yi Kutladı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ile nükleer program konusunda anlaşmaya varmasını diplomatik bir başarı olarak değerlendirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ile nükleer program konusunda anlaşmaya varmasını diplomatik bir başarı olarak değerlendirdi. Suriye lideri Esed, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi telefonla arayarak kutladı.

İran’ın BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülke ve Almanya (5+1) arasında nükleer program konusunda uzlaşma sağlanması en çok Suriye yönetimini sevindirdi. Suriye Devlet Başkanı Esed dün İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre; Esed, Ruhani’ye söz konusu anlaşmanın barışçıl nükleer enerji elde etmek isteyen gelişmekte olan ülkelerin de önünü açtığını ifade ederek, ”İran’ın diplomatik bu başarısı aynı zamanda İran’ın bölgesel ve küresel konumunu da güçlendiriyor” dedi.

Ruhani ise, Suriye’de devam eden ve “terörle mücadele” olarak değerlendirdiği savaş konusunda Suriye yönetimine desteğinin devam edeceği mesajını verdi.

Geçtiğimiz hafta BM Güvenlik Konseyi’nin daimi 5 üyesi ve Almanya’nın katılımıyla oluşan 6 ülke, nükleer programını sınırlandırması karşılığı ambargonun hafifletilmesi konusunda İran ile anlaşmıştı. .

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri