Esed İki Yıl Aradan Sonra İlk Defa Amerikalı Bir Gazeteciye Konuştu

Suriye’de devam eden kanlı iç savaş ve Washington’un Şam rejimine karşı askeri müdahale için uluslararası destek aradığı bir dönemde Beşşar Esed, ABD’li gazeteciye mülakat verdi.

Suriye’de devam eden kanlı iç savaş ve Washington’un Şam rejimine karşı askeri müdahale için uluslararası destek aradığı bir dönemde Beşşar Esed, ABD’li gazeteciye mülakat verdi. Esed iki yıl aradan sonra ilk defa bir Amerikalı gazeteciye konuştu.

Esed'in ünlü gazeteci Charlie Rose’a Şam’da verdiği mülakat bugün CBS televizyon kanalında yayınlanacak. Pazar günü ‘‘Ulusun Yüzü’’ (Face the Nation) adlı programda Bob Schieffer tarafından anons edilen röportajda Esed’in 21 Ağustos’ta kimyasal silah kullanıldığı ile ilgili iddiayı reddettiği belirtildi.

CBS kanalında bu akşam Başkan Barack Obama’nın verdiği röportaj da yer alacak. Obama, CBS dışında 5 tane daha ulusal televizyon kanalına Suriye’ye yönelik neden askeri operasyonun gerektiği konusunda halkı ikna etmeye çalışacak. Obama ile yapılan mülakattan bazı bölümleri CBS televizyonunda ‘‘CBS’te bu Sabah’’ adlı programda yayınlanacak.

Esed ile iki yıl aradan sonra Rose ilk defa konuşmayı başaran ABD’li gazeteci oldu. Esed ile 2011 yılında ayaklanmaların ilk aylarında Barbara Walters mülakat yapmıştı.

Basın mensupları için de tehlikeli olan Suriye’de ‘Gazetecileri Koruma Cemiyeti’ (CPJ) verilerine göre 2012 yılında 28 gazeteci hayatını kaybetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri