ESDER Ahilik’e bağlı değerlerle çalışıyor

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Latif Işık ve beraberindeki heyet Merhaba Gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Latif Işık ve beraberindeki heyet Merhaba Gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu. Işık, Ahilik kültürünün yaşatılması adına meslek liselerinde ahiliğin müfredata alınması için çalıştıklarını kaydetti.

ESDER Konya Şube Başkanı Latif Işık, Başkan Yardımcıları Ahmet Aka, Celal Demir, Mehmet Arı, İsmail Hakkı Işık Merhaba Gazetesine nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, ESDER Konya Şube başkanı Latif Işık ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

DAYANIŞMAYI TEMEL İLKE SAYIYORUZ

Ziyarette söz alan latif Işık, ESDER ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Işık, “Hepimizin bildiği gibi ahilik, yardımlaşmaya milli birlik ve beraberliğe karşılıklı saygı ve sevgiye dayanan, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı temel ilke sayan kardeşlik havası içinde ahlak sahibi düzenli bir toplum kurmayı amaçlayan bir esnaf teşkilatlanmasıdır, ESDER olarak bu düstur doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ahilik değerlerini gelecek nesillere aktarmak ve ahilik kültürünü evrensel bir marka haline getirmek en önemli amaçlarımız arasında yer almaktadır. Ahilik kültürünün yaşatılması adına meslek liselerinde ahiliğin müfredata alınmasına yönelik ders kitabı çalışması hazırlıklarımız devam etmektedir” dedi.

AŞURE İKRAMIMIZA TÜM ESNAFLARIMIZI BEKLİYORUZ

Ahilik haftası dolayısı ile Cuma günü Cuma namazından sonra Zafer Sanayi Sitesi Camii’nde Aşure dağıtacaklarını belirten Işık, “Ahilik haftası münasebetiyle 16 Eylül Cuma günü Zafer Sanayi Camii’nde Cuma namazından sonra esnaf kardeşlerimize aşure dağıtımı gerçekleştireceğiz tüm esnaf ve vatandaşlarımız bekliyoruz” diye konuştu. 

Ziyaret hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri