Esat Yüzerler: Çumra'da Hareketliliği Artırmalıyız

Siyasi Partilerin Çumra'daki ilçe başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Çumra İlçe Başkanı Esat Yüzerler

Çumra'da Hareketliliği Artırmalıyız


Çumra ilçesi olarak siz değerli okurları ile buluşma imkanı veren Merhaba gazetesi yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk trenle Adana'ya giderken Çumra'da verdiği mola esnasında Çumra istasyonundan etrafı seyredip sulama tesis ve lojmanlarını gördükten sonra; "Bu şirin beldeyi geliştirmek, buraya önem vermek lazımdır. Çumra ilçe olmaya layıktır." demiştir. Atatürk'ün emri ile 26 Haziran 1926 yılında Çumramız merkez ilçe haline gelmiştir.


 

Bizlerde atamızın önderliğinde bu şirin ilçemizde faydalı olabilmek için rahmetli başkanımız Muhsin YAZICIOĞLU ‘nun yolunda gitmeye sayın başkanımız Mustafa Destici’nin yanında olmaya gövdemizi koyduk.


 

Çumra bizim...Bizler gelişmekte olan Çumramızı daha ilerilere taşımak adına öncelikle tarıma dayalı sanayileri çoğaltacak fikirler bularak, nasıl Çumra Şeker Fabrikasını Çumralı hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek kurduysak; aynı şekilde Çumramıza yeni fabrikalar kurmanın vakti geldiğini düşünmekteyim. Bu şekilde tarım ürünlerinin katma değeri yükseltilerek satılmasına ön ayak olmalıyız.


 

Çumramızın gün geçtikçe gelişmekte olduğunu görüyoruz.Yatırım yapacak yatırımcılarımıza, vatandaşlarımızla görüşüp uygun olanaklar üretmek amacındayız.


 

Çumramızın en büyük sorunlarından bir tanesi de imar sorunu… Bu sorunları çözmek, çözüm önerilerinde bulunmak Çumramızı daha güzel mimarilerle buluşturmak için elimizden gelen çabaları göstermekteyiz.

Gün geçtikçe gelişen ilçemizde kanalizasyon çalışmaları,alt yapı çalışmaları,içme suyu gibi genel ihtiyaçları nasıl daha verimli hale getirebiliriz diye düşünerek alt yapı oluşturuyoruz.


 

Çumramız da tarımın yanında hayvancılık da önemli bir yer almaktadır. Hayvan sayısının fazla olması kesimhaneyi yetersiz kılmaktadır.İlçemize yakışır bir şekilde ve vatandaşlarımızın işlerini daha da kolaylaştıracak büyüklükte bir kesimhane düşünmekteyiz.


 

Tarihte bilinen ilk yerleşim yeri ilçemizde bulunan Çatalhöyük gibi büyük bir mirasa sahibiz. Böyle bir imkanı değerlendirmek dünyanın her köşesinden yerli ve yabancı turist çekmek için yeterli konaklama,alışveriş merkezleri,eğlence alanları vb.gibi yapılarımız bulunmamaktadır. Bu durum ilçemizin gelişmesinde büyük bir oynamaktadır. Elimizden gelenin fazlasını yapmak ve ilçemizdeki hareketliliği artırmak için uğraşlarımız devam etmektedir.


 

Ülkemizde her geçen gün su kaynaklarının azaldığını görmekteyiz. Bizler bilinçli su tüketimi için vatandaşlarımıza konferanslar düzenlemeli iş birliği yaparak arazilerimize ağaçlandırmalar,ormanlık alanlar kazandırmalıyız.


 

Çumramıza Selçuklu ve Osmanlı mimarisini barındıran büyük bir kapalı han yaptırarak ,böyle bir yapının ilçemiz için önemli olduğunu ve gençlerimize tarihimizi yansıtmamız gerektiğini düşünüyorum.


 

Çumra ilçesi tarıma dayalı bir ilçedir.Sanayinin arttığı dünyaya ismini duyuran Torku markasının filizlendiği,yeniliklere açık bir ilçede yaşamak bizlere gurur vermektedir.Bizler bu güzel ilçede vatandaşlarımıza ve Çumramıza faydalı olabilmek,vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek , dertlerine çözüm üretebilmek ,Çumramızı daha ilerilere taşımak için yeni adımlar atmaya geldik ve Büyük Birlik Partisinin ilçemizde kurulmasına sebep olduk. Çumra bizim sevdamız biz ilçemizi çok seviyoruz.Bizler memleket ve millet sevdalılarıyız.


 

Parti yönetimimizle başkanlarımızın önderliğinde bu güzel ilçemizde vatandaşlarımızın yaşam alanlarını daha güzel hale getirmek,ilçemizi daha gelişmiş ilçeler arasına taşımak,ilçemizin vizyonunu artırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya geldik inşallah.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri