‘Esas darbe, 2001’de’

Meram Eski Belediye Başkanı Veysel Candan, “Esas darbe, 2001 yılında sessiz sedasız yapıldı. En acısı da Müslümanlar bundan haberdar olmadı. Avrupa Birliği uyum yasalarının kabul edilmesiyle, İslam hukuku; temelinden yıkıldı” dedi

Saadet Partisi Meram İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek aday listesi ile gidilen seçimde Av. Şuayip Koçak, yeniden Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı oldu. Saadet Partisi İl Binası'nda yapılan kongreye Meram Eski Belediye Başkanı Veysel Candan'ın yanı sıra Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Av. Şuayip Koçak, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Av. Mustafa Derbentli, Karatay Eski Belediye Başkanı Mehmet Şen, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı Yusuf Güneş, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, il ve ilçe üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Yoklamanın ardından, faaliyet ve hesap raporu okundu.

50 YILDIR AYNISINI SÖYLÜYORUZ

Kongrenin siyasi konuşmalar kısmında söz alan ve gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Meram Eski Belediye Başkanı Veysel Candan, Türkiye'de siyasi gelişmelerin çok hızlı değiştiğini belirtti. İnsanların zihninin olayları değerlendirmede artık bir bütün olmadığını dile getiren Candan, olaylara bakmada en önemli unsurun İslam olduğunu söyledi. Candan, “Allah ile bir olanın yanında kim var kim yok, pek de bir şey ifade etmiyor. Milli Görüş harekatı 69 yılında başladı. O zamandan bu zamana söylediğimiz ne varsa hep aynı. Önce ahlak ve maneviyat esas alınmalı. Yaptığımız ve ağır gibi görünen bu eleştirileri biz İslami hassasiyetle gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

ERBAKAN 30 YIL SONRASINI GÖRDÜ

İslam hukukunun 15 maddelik AB uyum yasaları ile temelinden yıkıldığını vurgulayan Candan, şuanki baş örtüsü ile İslam’ın öngördüğü başörtüsünün aynı olmadığını da belirtti. Candan, konuşmasına şöyle devam etti: “Rahmetli hocamız, ortak para birimi diyordu. 30 yıl önce dedikleri şuan gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'da hayır yok dedi. D-8 ülkelerini ziyaret etmeye hocamızla bende gitmiştim. Nijerya'ya gittiğimizde oradaki kardeşlerimiz bu birliği kurmak için çok geç kalmışsınız ama biz sizlerin geleceğini biliyorduk dedi. Bize gösterdikleri bu önem karşısında şaşkınlığımızı gizleyememiştik. Olayın hakikatini sorduktan sonra bize Abdülhamit Han nasıl ki sizin dedeniz ise aynı şekilde bizim de dedemizdir dedi. Söylemlerimizi AK Parti'nin yaptığı her şeyi eleştirmek için söylemiyoruz. Kardeşçe, onların iyiliğini düşündüğümüz için eleştiriyoruz.”

BİZİ BİRBİRİMİZE KIYDIRIYORLAR

Tek liste ile gidilen seçimde yeniden güven tazeleyen Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Av. Şuayip Koçak da ülkenin sıkıntılı dönemlerden geçtiğini dile getirerek, “Toplumsal çatışma ile karşı karşıyayız. Birbirine nefret ile bakan gruplar var. 15 Temmuz gecesi yaşananların arkasında dost zannettiğimiz ülkeler var. Dost olmamız gereken ülkeler ile aramızda uzak mesafelerin olması hiç hoş bir durum değil. Tarihe iyi bakmalıyız. ABD'nin kendi hayalleri var. 11 Eylül'de ikiz kuleleri kendileri yıktı. İslam ülkelerinde kan gövdeyi götürdü. Askerlerimizin başına çuval geçirdiler. Kendilerinin uydurduğu Arap Baharı'nı estirdiler.  Şimdide herşeyi bıraktılar, bizi birbirimize düşürecek, etnik çatışmalara başladılar. Dünya beşten büyük sözü gayet anlamlı ama harekete geçirilmeli” diye konuştu.

D8 DERHAL HAREKETE GEÇİRİLMELİ

Ümmetin kurtuluşu için D-8'in harekete geçirilmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Koçak, gerekli ihtiyaçların küresel korkudan dolayı gerçekleştirilemediğini ifade etti. “Bizler, batıya, Çin'e ve Rusya'ya mahkum değiliz, adam olun” diyen Koçak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ekonomide büyük sıkıntılar yaşanıyor. Halkın yükü arttı. Türk lirası değer kaybediyor. Milli Görüşçüler, milletin derdi ile dertleniyor. Yeni genel başkanımız, aşk ve şevk ile çalışma tempomuzu daha da artıracağız.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri