Esad’ın askerlerine yardım ettik

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye’de devam eden savaş hakkında önemli iddialarda bulunarak “Esad’ın askerlerine yardım ettik” dedi.

Suriye’deki iç savaş bitmiyor, savaştan kaçan Suriyeliler Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye’deki muhaliflerle savaşan ve Esad yönetimine bağlı olan 70 Suriye askerinin geçen ay Hatay’da tedavi edildiğini iddia etti.

Marsilya’daki Akdeniz yerel ve bölgesel yöneticiler forumunda Hürriyet’e demeç veren Savaş 'Esad’ın askerlerine yardım ettik' iddiasında bulundu. Suriyedeki savaşta yaralanan Esad’ın askerlerinin, Türk askerlerinden yardım istediğini, Türkiye’ye kabul edildiğini ve Hatay’daki hastanelerde tedavi gördüklerini söyleyen ve kendisi de tıp doktoru olan Savaş, “Kamuoyunun bundan haberi bile olmadı. Biz konuya insani açıdan bakıyoruz. İnsani açıdan yardıma ihtiyaç duyana ayrım yapmadan bu yardımı sağlıyoruz” dedi.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Hatay’a göç eden Suriyelilerin 15 bini kamplarda; bir o kadarı da kentte akrabalarının yanında olmak üzere 30 bine yakın Suriyelinin ağırlandığını kaydeden Savaş “Başlangıçta tedirginlik oldu kentte. Ancak biz belediye başkanları hangi partiden olursak olalım, sürekli toplantılar yaptık. Ben sürekli muhtarlarla da biraraya geldim. Sonuçta o tedirginlik, gerginlik dağıldı. Suriyelilerin gelmeye başlamasının üzerinden iki yıl geçti, hiçbir olay olmadı” şeklinde konuştu.

‘ARLEM TOPLANTISINI BU YÜZDEN KAÇIRDIK’

Basının Suriye’deki iç savaşla ilgili yaptığı haberleri eleştiren Savaş, “Bu nedenle çok önemli uluslararası bir toplantıyı Antakya’da yapma şansını kaçırdık” dedi. Avrupa–Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nin (ARLEM) toplantısını Antakya’da yapmak için çok çalıştıklarını, sonuçta şubat ayının ayarlandığını ancak Suriye konusundaki haberlerin Batılı yerel yöneticileri etkilediğini, savaşın Türkiye’ye sıçradığını sanarak toplantıyı Brüksel’e kaptırdıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri