Esad: Bu Erdoğan'ın siyasi sonu olacak

Rus jetinin Türkiye tarafından düşürülmesine değinen Esad, Erdoğan'a yine sert sözlerle yüklendi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Çek televizyonuna bir mülakat verdi. Rus jetinin Türkiye tarafından düşürülmesine değinen Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yine sert sözlerle yüklendi. Rusya'nın Suriye'deki hamlesinin dengeleri değiştirdiğini, bunun ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinirlerini bozduğunu söyleyen Esad, "Erdoğan'ın Suriye'de başarısız olması siyasi sonu anlamına geliyor" diye konuştu.

"ERDOĞAN KONTROLÜNÜ KAYBETTİ"

Türkiye'nin Rus savaş uçağını Suriye semalarında düşürmesinin Fransa'nın çabalarını ve Suriye'de barış görüşmelerini aksatıp aksatmayacağına ilişkin soruya cevabında Esad; böyle bir etkisi olmayacağı kanısında olduğunu ifade etti.

Esad, Türkiye'nin teröre karşı operasyonu sırasında Rus savaş uçağını düşürmesinin Erdoğan'ın kontrolünü kaybettiğini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

"RUSYA'NIN DESTEĞİ VE KATILIMI DAHA DA ARTACAK"

Esad şöyle konuştu:

"Rusya'nın sahadaki dengeleri değiştirmesi Erdoğan'ın sinirini bozdu. Erdoğan Suriye'de başarısız olması, desteklediği terörist grupların başarısız olmaları onun siyasi sonu anlamına geliyor. Bu yüzden elinden geldiğince herhangi bir başarının önüne engeller koymak istiyor. Ama bunun dengeleri değiştireceğine inanmıyorum. Rusya'nın desteği ve katılımı daha da artacak. Bu konuda bir geri adım olacağını düşünmüyorum."

AFFEDECEKMİŞ

Muhalif gruplara da seslenen Esad, silahları tamamen bırakmaları durumunda af vaadinde bulundu.

CNNTURK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri