Erzurum'da İşsize İş Beğendirilemiyor

Erzurum'da Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) kayıtlı 26 bin işsiz bulunduğu ve bunların çoğunun da iş beğenmediği için işsiz dolaşmayı tercih ettiği belirtildi. Erzurumlu işsizlere iş beğendirilemiyor. İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı...

Erzurum'da Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) kayıtlı 26 bin işsiz bulunduğu ve bunların çoğunun da iş beğenmediği için işsiz dolaşmayı tercih ettiği belirtildi.

Erzurumlu işsizlere iş beğendirilemiyor. İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da, iş arayanların genelde masabaşı işleri tercih ettiği belirtildi.

İŞKUR Erzurum İl Müdür Yardımcısı Halit Topçu, istihdam amaçlı olarak çalışmalarına rağmen, iş beğendirmekte sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. İşsizlerin, işyeri ortamını veya fiziki şartlarını beğenmemelerinin işsizliğin artmasında önemli etken olduğunu kaydetti. İl genelinde kalifiye eleman ihtiyacının had safhada olmasına rağmen, kuruma başvuranların yüzde 38'inin ilkokul mezunu olduğunu anlatan Topçu, "İş arayanlar, görüşme için gittikleri mekanları beğenmiyor, ücreti veya diğer çalışma koşullarını yetersiz bulup çalışmaktan vazgeçiyorlar. İşsizler iş beğenmediği için işletmeler ihtiyaç duydukları elemanları bulmakta sıkıntı yaşıyor." dedi.

2 BİN 123 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Topçu, kurum olarak geçen yıl 2 bin 941 kişiyi işe yerleştirdiklerini de dile getirdi. Bu yılın ilk 9 ayında ise 2 bin 123 kişinin istihdamına katkı sağladıklarına vurgu yapan Topçu, "Şehrimizdeki işsizlerin çoğu erkek. Geçen yıl kurum olarak 2 bin 347 kişiyi kamu ve özelde istihdam ettik. Bu yılın yine ilk 9 ayında da 418'i kadın olmak üzere 2 bin 123 kişiyi işe yerleştirdik. Maalesef iş talebinde bulunanların çoğu beden işçisi. Beden işçilerinin de oranı yüklaşık yüzde 30." diye konuştu.

KURUMLAR İLE MESLEK KURSLARI DÜZENLENİYOR

Kurum olarak özel politikalar gerektiren risk grubundaki işsizler olarak nitelendiren engelli, eski hükümlü, uzun süreli işsizler, kadınlar ve 35 yaş üzeri bireyler için için çeşitli kurumlar ile ortaklaşa iş ve meslek kursları düzenlediklerine değinen Topçu, "Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve diğer resmi kurum ve kuruluşlar ile istihdama yönelik aşçılık, hasta ve yaşlı bakımı, ayakkabı ustalığı, halı dokuma gibi iş ve meslek kursları düzenliyoruz." şeklinde bilgi verdi.

ERZURUM'UN İŞSİZ PROFİLİ ÇIKARTILACAK

İŞKUR olarak, Erzurum'un işsiz profilini çıkarmak için 'İşgücü Piyasası Araştırma Anketi' düzenlediklerini sözlerine ekleyen Halit Topçu, "45 gün süreli olarak İşgücü Piyasası Araştırma Anketi düzenledik. Anketin sonuçları değerlendirilip, rapor olarak yayımlanacak." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri