Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Sağlık Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak şehrin sağlık alanında bölgede çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yapımına yeniden başlanan sağlık kampüsünün tamamlanmasıyla, sadece bölge illerinden değil, komşu ülkelerden de sağlık turizminin...

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak şehrin sağlık alanında bölgede çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yapımına yeniden başlanan sağlık kampüsünün tamamlanmasıyla, sadece bölge illerinden değil, komşu ülkelerden de sağlık turizminin Erzurum'a büyük ivme kazandıracağını söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde birim amirleriyle yapılan değerlendirme toplantısında Vali Altıparmak, sağlık kampüsü inşaatı başta olmak üzere, sağlık yatırımları ve 112 Acil sağlık hizmetlerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Sağlık kampüsü inşaatı hakkında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik'ten bilgi alan Vali Altıparmak, ildeki sağlık hizmetlerindeki memnuniyet oranının yüksek olduğunu ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vançelik, 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' sayesinde halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 75'lere ulaştığına dikkat çekerek, Erzurum'un sağlık hizmetlerinde bölgenin lokomotifi olduğunu, sağlık turizminde de bölgenin cazibe merkezi durumunda olduğunu söyledi. Erzurum'un sağlık alanında büyük mesafe kat ettiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü, “Sağlıkta Dönüşüm Programı” başlamadan önce, 2002 yılında Erzurum'da 12 ambulansla sadece 5 bin 600 kişinin taşındığını, bu yıl ise 65 ambulansla bu sayının 62 bini geçtiğini ifade etti.

Erzurum'un Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nin sağlık merkezi konumunda olan bir il olduğunu da anlatan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Vançelik, ''Erzurum, özellikle Bayburt, Erzincan, Iğdır, Ardahan, Kars, Ağrı illerini içeren coğrafyada yaklaşık 3 milyon nüfusa sağlık hizmeti vermektedir. 2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da çok ciddi sağlık yatırımları yapıldı. '' diye konuştu.

Anne ve bebek ölüm hızlarını temel ölçüt olarak aldıklarını ifade eden Vançelik, 2005 yılında binde 43 olan bebek ölüm hızının binde 9.9'a, anne ölüm hızının ise binde 63.1'den binde 12.8'e düştüğünü söyledi. Son yıllarda özellikle bütün ilçelerdeki hastanelerin yenilendiğini dile getiren Vançelik, on yıl önce Ankara ve İstanbul'a giden vaka sayısının yaklaşık yüzde 10'lar civarında iken, bugün binde 1-2 civarında olduğuna dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri