Erzincan Şeker Fabrikası 24 Bin Ton Şeker Üretimi Yapacak

Erzincan’ın en önemli sanayi kuruluşlarından olan Şeker Fabrikası'nda 57’nci kampanya dönemi çalışmaları devam ediyor.

Erzincan’ın en önemli sanayi kuruluşlarından olan Şeker Fabrikası'nda 57’nci kampanya dönemi çalışmaları devam ediyor. Kampanya döneminde 84 köyde çiftçiler tarafından üretilen 230 bin ton şeker pancarı Erzincan Şeker Fabrikas'ına getirilerek, 24 bin ton kristal şeker üretimi yapılacak.

Erzincan, Gümüşhane’nin Kelkit ve Şiran ilçesi ve Sivas’ın Suşehri ilçelerinde çiftçiler tarafından yetiştirilen şeker pancarı Erzincan Şeker Fabrikasında işleniyor. Fabrikada bu yıl toplam 4 ziraat bölge şefliğine bağlı 86 köyde, 2 bin 158 çiftçi tarafından 230 bin ton üretim kotası karşılığı 35 bin dekar alanda sözleşmeli olarak pancar ekimi yapıldı. 57 yıldır Erzincan’da faaliyetini sürdüren Şeker Fabrikası'nda eylül ayında başlayan kampanya kapsamında 24 bin ton kristal şeker üretimi gerçekleştirilecek.

Fabrikada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Erzincan Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, “Fabrikamızda bu yıl şekerin ham maddesi olan şeker pancarı üretimi için Erzincan merkez, Kelkit, Suşehri ve Şiran olmak üzere toplam 4 Ziraat Bölge Şefliğimize bağlı olarak 86 köyde, 2 bin 158 çiftçi, ailesiyle 230 bin ton pancar üretim kotası karşılığı 35 bin 300 dekar sahada sözleşmeli olarak pancar ekimi yapılmıştır. Bu sahada elde edilecek bedeli ödenen pancar ürünü rekolte miktarı 180 bin ton civarında olacaktır. 2013 yılında pancar eken üreticilerimize ürün karşılığı yaklaşık olarak 27 milyon TL pancar bedeli ödemesi yapılacaktır.” dedi.

57’nci kampanya hakkında bilgiler veren Fabrika Müdürü Hakan Çelik, “Fabrikamızda şeker üretimi 27 Eylül 2013 tarihinde başlamış olup, 24 saatte ortalama bin 850 ton pancar işlenmektedir. Pancar işleme kampanyamız yaklaşık 92 gün devam edecek ve kampanya sonunda 24 bin ton kristal toz şeker, 6 bin ton melas ve 47 bin ton yaş pancar posası üretilmesi hedeflenmektedir. Ürettiğimiz şeker doğaldır. Her zaman pancar şekerini tüketelim. Böylelikle sağlıklı bir toplum olalım.” ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri