Erzincan Belediyesi'nden 5 Bin Kişilik Aşure İkramı

Muharrem ayı dolayısıyla Erzincan Belediyesi emniyet ve belediye personeline, havaalanından gelen yolculara ve Dörtyol'da vatandaşlara 5 bin kişiye aşure ikram etti.Dörtyol'da düzenlenen aşure ikramına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye...

Muharrem ayı dolayısıyla Erzincan Belediyesi emniyet ve belediye personeline, havaalanından gelen yolculara ve Dörtyol'da vatandaşlara 5 bin kişiye aşure ikram etti.

Dörtyol'da düzenlenen aşure ikramına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Aşure ikramı öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Asırlardan beri Muharrem ayı içerisinde anma günü olarak düzenlenen programların bugün sonuna gelmiş bulunuyoruz. Muharrem ayında Alem-i İslam'da birçok olaylar yaşanmış. Bazıları üzücü, bazıları bizi siteme boğucu, bazıları da sevindirici olaylar. Birçok peygamberin hayatında gerçekleşen olaylar Muharrem ayında yaşanmıştır. Muharrem ayında Peygamber Efendimiz (sas)'in biricik torunu Hz. Hüseyin Efendimiz (ra) Kerbela’da şehit edilmiştir. Bu acı, asırlardan beri hüzün içerisinde anılarak bu güne kadar gelmiştir. Biz de Erzincanlılar olarak Alevisi, Sünnisi, Kürt’ü, Türk’ü ile Erzincan'da bugünü matem olarak anıyoruz. Muharrem ayını da hep birlikte kutluyoruz. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak için gece gündüz uğraşan şer güçler, şer odaklar bulunmaktadır. Biz asırlardan beri Anadolu topraklarından bu şer odaklara Alevisi, Sunnisi, , Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile tek yumruk olduk. Bir olduk beraber olduk. Onlara gereken cevabı verdik. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz." dedi.

VALİ KAHRAMAN, İSRAİL’İ KINADI

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise şunları söyledi: "Hz. Hüseyin Efendimiz'in bu günde şehit edildiğini ve ondan dolayı üzüntümüzün sonsuz olduğunu ifade etmek istiyorum. Bizler Alevisi, Sünnisi ile acaba Hz. Hüseyin Efendimiz'in şehit edilmesinden bir ders çıkarttık mı? Bundan bir ders çıkartmamız lazım. Hz. Hüseyin Efendimiz bizim son derece sevdiğimiz Peygamber Efendimiz'in torunu. Bütün alem onun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Böyle bir peygamberin torunu şehit edilmiştir. Biz bundan Müslümanlar olarak ders çıkartmamız lazım. Alevisi, Sünnisi bütün vatandaşlar bir araya gelip birlik olmamız, diri olmamız ve iri olmamız lazım. Bizim aramızda ayrılık, gayrılık olduğu için İsrail maalesef Kudüs’ü işgal etmek istiyor ve bu konuda hoyratça davranıyor. Buna meydan vermememiz gerekiyor. Biz burada susamayız. İsrail’in bu hareketini kınıyorum."

İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın dua etmesinden sonra il protokolü kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri