Eryağan: Yatırımın Pahalı Olduğu Sektörümüzde Mühendis Yok

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Basım, Yayın, Reklam ve Ambalaj Sektör Kurulu Başkanı Murat Eryağan, sektörde pahalı makinelerin eğitimsiz insanların eline bırakıldığını belirterek, “Sektörümüzle ilgili olarak üniversitelerimizde mühendi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Basım, Yayın, Reklam ve Ambalaj Sektör Kurulu Başkanı Murat Eryağan, sektörde pahalı makinelerin eğitimsiz insanların eline bırakıldığını belirterek, “Sektörümüzle ilgili olarak üniversitelerimizde mühendislik bölümü olması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Basım, Yayım, Ambalaj Sektör Kurulu üyeleri Sümbüllü Bahçe Konağı’nda bir araya geldi. Basım, yayın, reklam ve ambalaj sektörünün yatırımda dünyanın en pahalı 4’üncü sektörü olduğunu ifade eden Murat Eryağan, şunları dile getirdi: “Türkiye’de bu sektörle ilgili yerli hiçbir şey yok ve makinelerin en ufak parçalarına kadar her şey dışarıdan geliyor. Çeşitli meslek alanlarını bir araya getiren sektörümüzde yerli makine ve ekipmanların olmamasından dolayı da milli servetimiz dışarıya gidiyor. Bu konuda ne olursa olsun kendi ekipmanlarımızı üreterek, kaynaklarımızın dışarıya gitmesini bir nebze de olsa engellemeliyiz.”

“SEKTÖRÜN MÜHENDİSLİĞİ YOK”

Sektörde mühendis eksikliğinin altını çizen Eryağan, şöyle devam etti: “Üniversitelerde matbaa öğretmenliği bölümü vardı, ancak 3 yıldır öğrenci alınmıyor, bu fakülteler mühendisliğe geçmelidir, yetkililerden önemle rica ediyoruz. Yatırımları bu kadar pahalı olan bir sektörün üniversitelerde mühendislik bölümünün olmaması da sektörün geleceği açısından ciddi bir mesele olarak göze çarpıyor. Pahalı makineler eğitimsiz insanların eline bırakılıyor. Sektörümüzle ilgili olarak üniversitelerimizde mühendislik bölümü olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Meslek liselerine, insanlar tarafından çocuklarını gönderebilecekleri son okul gözüyle bakılmaması gerektiğini vurgulayan Eryağan, meslek liselerinin kaliteli mezunlar verebilmesi için başarılı öğrencilerin de tercih etmesi gerektiğini ifade etti. Eryağan, sektöre ilginin artması amacıyla da sektörün özendirilerek, meslek liselerinde tercih edilen bölüm haline getirilmesi gerektiğini belirtti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri