Erü Gurbetçi Hayırseverlerin De Desteğini Aldı

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, üniversiteye yapılan hizmetler noktasında hayırseverler konusunda yurtdışına açıldı. Üniversite, Kayserili olan biri bilim adamı diğeri mimar iki önemli isimden destek aldı. Erciyes Üniversitesi Rektörü...

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, üniversiteye yapılan hizmetler noktasında hayırseverler konusunda yurtdışına açıldı. Üniversite, Kayserili olan biri bilim adamı diğeri mimar iki önemli isimden destek aldı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, önümüzdeki ay üniversitede Türkiye ve Kayseri için önemli bir araştırma merkezinin temelini atacaklarını duyurdu. Prof. Dr. Keleştemur, bu merkezin Kayseri’de kimya ve ilaç endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacağını anlatarak, şunları söyledi; “Üniversitemiz büyük bir kimya ve fizik araştırma merkezine start verecek. Profesyonel olarak çalışıyoruz. Yurt dışındaki Kayserilileri araştırılıyoruz. Önemli meslek sahibi ve önemli konumda olanları araştırılıyoruz. Bu merkezin danışmanlığını Kayserili olan Almanya’daki çok ünlü bir kimya profesörü yapıyor. Bir firmada da çalışıyor. Mimari projesinin de bu topraklarda yetişmiş Almanya’daki üniversiteyi birinci bitirip Harvard’ta bulunan önemli bir mimar yapıyor. Ücret almadan yapıyor. Mimar arkadaşımızı buraya geldi ve gördü. 3 yıllık nem oranlarını ısı derecelerini ve jeolojik özelliklerini çıkardı. Onları da dikkate aldı. Güneşin doğuşunu ve batışını dikkate alarak örnek teşkil edecek büyük bir araştırma merkezi için grup bir hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Hizmet sektörünü ve bilimsel alt yapımızı birlikte geliştiriyoruz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri