Ertuğrul: Eğitim-İş 18 yıldır tam bağımsız sendikadır

ğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, Cumhuriyet'ten, demokrasiden yana kalbi atan her kesiminin tepesinde koca bir çınara dönüşürken, ailemizde mücadelemizde büyüyor” diye konuştu.

Eğitim-İş’in kuruluşunun 18. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 18. Yılına ulaşan sendikamız Eğitim-İş, Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyet'ten, demokrasiden yana kalbi atan her kesiminin tepesinde koca bir çınara dönüşürken, ailemizde mücadelemizde büyüyor” diye konuştu.

Bahattin Ertuğrul, sendikanın üye sayısının 140 bine yaklaştığına ifade erek, “Çünkü Eğitim-İş gücünü siyasetten değil, emeğin onurundan alır. Yetkili sendika olduğumuzda, emeğin onuru nasıl savunulur, eğitim emekçisinin layık gördüğü bu yetki nasıl doğru biçimde kullanılır herkese göstereceğiz! Gerçek ve tam bağımsız sendikacılık ilkesiyle hareket eden Eğitim-İş, gücünü ona güvenip omuz veren üyelerinden alıyor. Her zaman emeğin tarafında ve sömürenin karşısında olacağız! Hem söylemimizle hem de eylemimizle cesur olmayı sürdüreceğiz! Ülkemizi ilgilendiren her konuda demokrasiden, laiklikten, barıştan, insan haklarından, kadın ve çevre mücadelesinden, ilericilikten yana olmayı sürdüreceğiz! Tüm eğitim emekçileri insani şartlarda çalışıp insanlık onuruna yaraşır ücretler almadıkça mücadelemizde bir an olsun durmayacağız! Bu gurur tablosu için kuruluşundan bu yana sendikamıza emek veren herkese ve bize güven duyarak ailemize katılan, gücümüze güç katan yeni üyelerimize teşekkür ediyoruz. Kısa sürede elbirliğiyle yarattığımız bu başarıyı daha da büyük mutluluklara taşımak için birlikte mücadele edecek olmaktan dolayı onur duyuyoruz. İyi ki varsınız! İyi ki Eğitim-İş var” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri