Ertaş: Kick Boks gelişecek

Kick Boks Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı ve Malatya Kick Boks Temsilcisi Nurullah Ertaş, bu yıl başlattıkları 1. Anadolu İller Arası Kick Boks Turnuvasının kick boks sporunun gelişip yayılmasına altyapı oluşturduğunu bildirdi.

Nurullah Ertaş, yaptığı yazılı açıklamada, turnuvanın ilkinin 4–5 Nisan tarihlerinde Malatya’da, ikincisinin 23–24 Mayıs tarihlerinde Elazığ’da yapıldığını, üçüncüsünün de 19-21 Haziran tarihlerinde Kahramanmaraş’ta düzenleneceğini belirtti. Anadolu’da bu gibi turnuvalar düzenlenmediği için bu illerdeki sporcuların ihtiyaç duyduğu tecrübe ve kaynaşma ortamının sağlanamadığını ifade eden Ertaş, turnuvanın bu ihtiyacı ortadan kaldırmaya ve kick boks sporunun gelişip yayılmasına altyapı oluşturduğunu vurguladı.

Karşılaşmaların; tarafların karşılıklı iyi niyet, hoşgörü ve deneyim kazanma amacı güttükleri için çok zevkli ve eğitici geçtiğini bildiren Ertaş, şunları kaydetti: “Antrenörler sporcularının bilgi ve yeteneklerini görmekte, sporcular da karşılaşma tecrübelerini artırmaktadırlar. Bu organizasyonlarda görev alan hakemler de bilgilerini tazelemiş ve daha fazla tecrübe kazanmış oluyorlar. Bu noktadan hareketle 2009 yılı sonuna kadar daha fazla faaliyetin gerçekleştirilmesi, bu faaliyetlere maddi ve manevi yönden fedakarlık yapıp gelen tüm antrenör ve sporcuların bulundukları il ve ilçelerde de turnuvalar düzenlenip kick boks sporunun her bölgeye yayılması ve dostluk bağlarının gelişmesi ile birlikte kültür alışverişinin sağlanması hedeflenmektedir. Bir buçuk ay gibi kısa bir süreye sığdırılan iki büyük faaliyetin ardından zaman kaybetmeden iki buçuk ay içinde bir üçüncüsü yapılacaktır.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri