Ersöz: Hedef 100 bin lisanslı sporcu sayısı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya'da lisanslı sporcu sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya'da lisanslı sporcu sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ersöz, TSYD Konya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 5 Ekim 2011'de göreve başladığını, görev süresince Konya sporunu ve gençliğini daha ileri taşımak için çalışacağını belirtti. Basın mensuplarından, il müdürlüğünü branşlaşma, amatör spor ve tesisleşme konusunda yaptığı çalışmalar veya yapmadıklarıyla ilgili sürekli kontrol etmesini isteyen Ersöz, kısa, orta ve uzun vadede bir plan hazırladıklarını bildirdi.Ersöz, öncelikli hedeflerinin lisanslı ve faal sporcu sayısını artırmak olduğunu dile getirerek, ''Yaklaşık bir milyon nüfusa sahip Konya'da sadece 38 bin lisanslı sporcu var. Bu sayı çok yetersiz. İl nüfusunun en az yüzde 10'unun lisanslı sporcu olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için 38 bin olan lisanslı sporcu sayısını 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Bu hedefe ulaşmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler ve federasyonlarla koordinasyon yapılması gerektiğini vurgulayan Ersöz, iyi ve doğru koordinasyon kurulduğunda hedeflenen lisanslı sporcu sayısına ulaşacaklarına inandığını kaydetti. Ersöz, sporun dört sac ayağının olduğuna dikkati çekerek, ''Bunlar idare, tesisleşme, sporcu ve spor adamı. Eğer siz bu dördüne de gereken önemi verirseniz başarı kendiliğinden gelir'' dedi. Ersöz, Konya'nın olimpiyatlarda madalya kazanan sporculara sahip olduğunu, bu sporcuların sayılarını artırmak için de çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın kendilerine önemli derecede destek verdiğini de bildiren Ömer Ersöz, “Sayın Genel Müdürümüz tepeden tırnağa bir spor adamı ve Konya sevdalısı bir insan. Kendisinin bize son derece önemli desteği var, bundan sonra da bu desteği sürecektir. Konya hem tesisleşme hem de sportif anlamda hak ettiği değeri bulacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.(Spor Servisi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri