Ersoy: Chp Ve Mhp De Nükleer Enerjiyi Ak Parti Kadar Kabul Ediyor

İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP ve MHP'nin de kendi partileri kadar nükleer santralden enerji alımını kabul ettiklerini belirtti.

İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP ve MHP'nin de kendi partileri kadar nükleer santralden enerji alımını kabul ettiklerini belirtti. Ersoy, temayül yoklamasının ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Sinop'ta kurulacak nükleer santrale değindi. CHP'nin araştırma önergesi hakkında ise, "Sinop'taki seçmenin de bir miktar gönlünün yapılması lazım. İşte onun için araştırma önergesi veriyorlar." dedi.

Milletvekili Ersoy, açıklamasında şunları kaydetti: "Meclis'te grubu bulunan bu üç partinin de üzerinde uzlaşma sağladığı en önemli konulardan biri budur. 'Nükleer enerjiyi istiyoruz ama Sinop'a olmasın.' demek, o bölgede yaşayan ve biraz endişelenen seçmenler varsa onlara da bir selam vermekten başka bir şey değildir. Sinop'a istemiyorsun da Ordu'nun günahı, Bartın'ın günahı nedir? Bu zararlıysa hiçbir yere istemeyeceksin. Devletimiz bunun için 30 yıldır inceleme yapıyor. En uygun belirlediği yer neresiyse oraya yapar. Bunu da Sinop olmasından dolayı Sinop adına bir şans olarak görüyorum." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri