Eroğlu’nun hedefi FILA yöneticiliği

Türk güreşinin önemli isimlerinden Şeref Eroğlu, en büyük idealinin Uluslararası Güreş Federasyonları Birliğinde (FILA) Türk güreşine hizmet etmek olduğunu söyledi.

1990 yılında başladığı güreş hayatında resmi ve özel müsabakalarda toplam 103 madalya kazandıran Eroğlu, yaptığı açıklamada, 6 ay önce sporu bıraktığını, artık normal hayatta da sporda yaşadığı başarıları yakalamak istediğini ifade etti.

Hedeflerinin her zaman büyük olduğunu, yaptığı her işte bir numara geldiğini belirten Eroğlu, haziran veya temmuz ayından sonra bazı kararlar alacağını, spora hangi noktada yardımcı olabileceği arayışında olduğunu ifade etti. Eroğlu, en büyük idealinin FILA’da Türk güreşine hizmet etmek olduğunu ifade ederek, “FILA Başkanı ile daha önce görüşmüştüm hala da görüşüyorum. Orada kabul edeceğim bir görev olabilir. Daha önce, yabancı dilim olmadığı için bir göreve sıcak bakmıyordum. Bu sorunu çözdüm, artık böyle bir sıkıntım kalmadı” dedi.
Kendisine güreş milli takımından antrenörlük teklifi de yapıldığını belirten Eroğlu, “Büyük şampiyonlar her zaman büyük antrenör olamayabilir. Bir insan çok iyi güreşçi değildir, ama iyi bir idarecidir. Biz güreşin zor görevlerine, bayrak dalgalandırma işlerine talip olduk, varsın antrenörlüğe başkaları talip olsun” ifadelerini kullandı.
Türk güreşinin son yıllarda aşağıya doğru bir ivme gösterdiğini dile getiren Şeref Eroğlu, “20 yıldır bu işin içindeyim. Türk güreşinde önümüzdeki aylarda federasyon seçimleri var. Güreşin yeni patronu belli olacak. Yeni gelen insanın projeleri ne olacak, Türk güreşini nereye götürecek? Federasyon başkanları bu ülkede gelir geçer, ama bu işi unutamayacak, bir kenara bırakmayacak ve güreşe her zaman borcu olan insanlar biziz” diye konuştu. Hamza Yerlikaya ile kendisinin yıllardır güreşin lokomotifi olduğunu kaydeden Eroğlu, kendilerinin destan yazdığını, ama bugün birçok güreşçinin o standartlarda olmadığını ve bu yüzden başarının gelmediğini kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri