Eroğlu: Emre, Sinirini Biraz Ayarlarsa Daha Uzun Yıllar Sahada Olur

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde seyircilerin güzel bir futbol seyretmesini ve taşkınlık yapmamasını diledi. Fenerbahçe heyetiyle birlikte kendisini ziyaret eden Emre Belözoğlu’na...

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde seyircilerin güzel bir futbol seyretmesini ve taşkınlık yapmamasını diledi. Fenerbahçe heyetiyle birlikte kendisini ziyaret eden Emre Belözoğlu’na takılan Eroğlu, "Biraz sinirini ayarlarsa sahalarda daha uzun yıllar olacağına inandığım için başarılar diliyorum." dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başkanlığındaki heyeti kabul eden Derviş Eroğlu, derbiyle ilgili bir soruya da cevap verdi. "Güzel bir maç olması lazım. Başta Emre olmak üzere hiçbir oyuncunun sahadan atılmaması lazım. Seyircilerin güzel bir futbol seyretmesini, aşırı taşkınlıklarla engellememesi gerekir." diyen Eroğlu, İstanbul derbilerinin Türk futbolunun güzelliklerini ortaya koyduğunu ve Kıbrıs Türk halkına da heyecan yaşattığını dile getirdi.

İki takımın seyircilerini yan yana maç izlerken görmeyi arzu ettiklerini dile getiren Eroğlu, "Suç başkanlarda değil, maalesef kontrol altına alamadıkları fanatik taraftarlardadır. Fanatikliği kaldıracak bazı hareketler de kulüplere düşer." şeklinde konuştu.

EMRE’NİN YUHALANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Stres altındaki futbolcuların bazen kontrollerini kaybederek yanlış hareketler yapabileceğini ifade eden Eroğlu, seyircilerin bunu hoş görmesini istedi. Derviş Eroğlu, "Şimdi ben bakıyorum, bir milli maçta Emre’yi yuhalıyorlar. Niye? Çünkü başka takıma (geçmiş). Bu futboldur. Profesyonel hayatta bir oyuncunun takım değiştirmesinden daha doğal bir şey olamaz. Ama milli bir futbolcuyu yuhalamak kadar ayıp bir şey olamaz. Biz maalesef bunu da gördük." diye konuştu.

Skor tahmininde bulunmayan Eroğlu, Fenerbahçe’nin daha formda olduğunu dile getirdi.

AMBARGOLARDAN ŞİKAYET ETTİ

KKTC’ye spor alanında uygulanan ambargolardan şikayet eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Türk futbol takımlarının, Türkiye de dahil hiçbir ülkeden profesyonel takımlarla maç yapamadığını, bunun da futbolun gelişmesini engellediği şikayetinde bulundu.

Eroğlu’na hak veren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise "Spor, dostluk kardeşlik ve barış deniyor ama maalesef bu söylemler hep lafta." diyerek FIFA ve UEFA’yı eleştirdi. Yıldırım, konulan ambargonun gençleri cezalandırdığını vurguladı ve kısa zamanda kalkmasını temenni etti.

AZİZ YILDIRIM: EŞOFMANLARI EVDE GİYEBİLİRSİNİZ

Aziz Yıldırım da Galatasaraylı olduğu bilinen Derviş Eroğlu'na takıldı. Eroğlu'na Fenerbahçe renklerini taşıyan eşofman getirdiklerini ifade eden Yıldırım, "Eşofmanları evde giyebilirsiniz." diyerek Eroğlu ile şakalaştı.

KKTC’de bir Fenerbahçe Evi’nin açılacağını ifade eden Aziz Yıldırım, Türkiye’de YÖK’ten izin alamadıkları için KKTC’de bir üniversite kurmak istediklerini belirtti.

Öte yandan KKTC’deki Değirmenlikspor’a transferi Rumların baskısıyla gerçekleşmeyen Dimitris Vasiliou ile ilgili bir soruya da cevap veren Derviş Eroğlu, Rum fanatikliğini en iyi gösteren olaylardan bir tanesidir. Olayı Türk-Rum savaşı haline dönüştürmek ve bir futbolcunun istediği bir takımda oynamasını engellemek, bana göre en aşırı derecede geri kafalılıktır. Rumların bir anlaşma niyetinde olmadığını göstermesi bakımından önemlidir." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri