Eroğlu, Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya'yı Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'yı kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'yı kabul etti. Kabulde konuşan Akkaya, CHP Genel Başkanın selamlarını ve 30'uncu kuruluş yıldönümü kutlama mesajını getirdiğini kaydetti.

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Kıbrıs Türk halkına bıraktığı mirasın, Kıbrıs Türk halkının çıkarları doğrultusunda kullanmasını desteklediklerini belirten Akkaya, KKTC'nin ekonomik sorunlarını da kısa sürede aşarak müreffeh bir ülke olacağına inandıklarını dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının geçmişte zor günler yaşadığını dile getiren Eroğlu ise sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nden silah zoruyla atıldıklarını, KKTC'nin kuruluşuna kadar da yokluk ve zorluk çektiklerini vurguladı.

Gelinen noktanın yeterli olduğunun söylenemeyeceğini fakat halka daha iyi bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını dile getiren Eroğlu, insanların beklentilerini karşılayarak toplumun refah içinde yaşaması için mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.

Rumların uzlaşmazlığından kaynaklanan anlaşmazlıkları artık tüm dünyanın da gördüğünü söyleyen Eroğlu, "Artık anlaşma olacaksa olsun. Kıbrıs sorunu kronikleşen bir sorun oldu. Çözüm için son olan bu şansın Rumlar tarafından çokiyi kullanması gerekir." şeklinde konuştu.

Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sevgi ve selamlarını gönderdi. Görüşmenin sonunda hediye teatisinde bulunuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri