Eroğlu: Anastasiadis'in Bana Küstah Demesini Kendisine Yakıştıramadım

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ön koşulsuz görüşme masasına oturmaya ve iki kesimli egemen eşitliği gözeten federasyonla Kıbrıs meselesine nokta koymaya hazır olduklarını ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ön koşulsuz görüşme masasına oturmaya ve iki kesimli egemen eşitliği gözeten federasyonla Kıbrıs meselesine nokta koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kendisine yönelik eleştirilerini cevapladı. Cumhurbaşkanı Eroğlu yaptığı açıklamada, “Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden, varılacak anlaşmanın Avrupa Birliği’nin birincil hukuku olmasından vazgeçemeyiz. Siyasi eşitliğimizi, kurucu devletlerin eşit statüsünü hiçbir şekilde feda edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

“ANASTASİADİS’E YAKIŞTIRAMADIM”

Cumhurbaşkanı Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti: “Rum toplumu Lideri Sayın Nikos Anastasiadis’in bana küstah demesini kendisine yakıştıramadım. Ben Sayın Anastasiadis’i centilmen bir politikacı olarak görüyordum. KKTC Cumhurbaşkanı olarak ben anayasal görevimin bilincindeyim ve bu sıfatla halkımın hak ve çıkarlarını korumak için ne yapmam gerekiyorsa onu savunuyor ve onu yapıyorum. Ne Kıbrıs Rum liderliğiyle olan diyalogumda, ne de Kıbrıs Rum halkına yönelik açıklamalarımda ben hiçbir zaman aşağılayıcı sıfatlar kullanmadım; onların hassasiyetlerine, kişiliklerine karşı saygılı davranmaya özen gösterdim."

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’i Kıbrıs’ta var olan gerçekleri doğru algılayıp ona göre tavır takınmaya davet eden Eroğlu, “Kıbrıs Türklerini aldatıp Rum egemenliği altına sokabileceğini sanıyorsa aldananın kendisi olacağını ifade etmek istiyorum.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri